“Stripe koopt stablecoin-platform Bridge voor $1,1 miljard in grootste cryptotransactie ooit”

815 totale weergaven
stripe cryptomarkt overname |

Een megadeal op de cryptomarkt, de grootste ooit. Fintechbedrijf Stripe neemt stablecoin-platform Bridge over voor een bedrag van $1,1 miljard. Dat meldt TechCrunch-oprichter Michael Arrington op X, die het nieuws breekt.

Stripe realiseert grootste deal op cryptomarkt

Bridge, opgericht door ondernemers Sean Yu en Zach Abrams, biedt softwaretools waarmee bedrijven betalingen in stablecoins kunnen accepteren. De oprichters verkochten eerder een Venmo-concurrent genaamd Evenly aan Block in 2013. Bovendien is Abrams ook een voormalig senior medewerker van Coinbase.

Bridge haalde eerder $ 58 miljoen op bij investeerders, waaronder een Series A-financieringsronde van $ 40 miljoen die het bedrijf waardeerde op $ 200 miljoen, volgens Forbes. De overnameprijs van $ 1,1 miljard vertegenwoordigt dus een aanzienlijke stijging vergeleken met de eerdere waardering van het bedrijf. Ook is het de grootste overname in de geschiedenis van Stripe.

Stripe, dat is gewaardeerd op $ 70 miljard, heeft eerder deze maand cryptobetalingen voor Amerikaanse bedrijven hersteld via USDC op Ethereum, Solana en Polygon. Het fintechbedrijf sloot in juni ook een partnerschap met Coinbase, waarbij het bedrijf het Base Layer 2-netwerk van Coinbase integreerde in zijn cryptobetaalproducten, terwijl Coinbase beloofde Stripe toe te voegen als een manier voor zijn klanten om crypto te kopen via de Coinbase Wallet.

De aankoop van $ 1,1 miljard is de grootste overnamedeal binnen de cryptomarkt tot nu toe.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...