AI bots voorspellen krappe race tussen Trump en Harris in verkiezing 2024

467 totale weergaven
|

 

Een nieuwe generatie bots met kunstmatige intelligentie (AI) begeeft zich in de politieke arena en doet voorspellingen over de uitkomst van de langverwachte presidentsverkiezingen van 2024 tussen voormalig president Donald Trump en vicepresident Kamala Harris. Deze AI-modellen, negen in totaal, hebben inzichten verschaft die wijzen op een fel concurrerende race, waarbij beide campagnes unieke uitdagingen en kansen bieden.

Een verdeelde voorspelling

De AI bots laten gemengde resultaten zien, waarbij sommigen een overwinning van Trump voorspellen en anderen suggereren dat Harris de overwinning in de wacht kan slepen.

Dit verschil wijst op de onzekerheid rond de verkiezingen, maar de bredere economische implicaties, met name voor Bitcoin en de cryptomarkt, komen ook in beeld.

Trump’s retoriek uit het verleden over deregulering en zijn steun voor een hands-off benadering van de financiële markten hebben ertoe geleid dat sommige AI-modellen een Bitcoin-vriendelijke omgeving voorspellen onder zijn regering.

Harris heeft daarentegen interesse getoond in strenger regelgevend toezicht, wat invloed zou kunnen hebben op hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies worden verhandeld in de VS.

De standpunten van beide kandidaten zouden een cruciale rol kunnen spelen bij het vormgeven van de toekomst van cryptoregulering.

Trump’s kracht in ‘Battleground States’ en crypto

Volgens verschillende AI-bots zou de aantrekkingskracht van Trump in belangrijke ‘Battleground States’ als Pennsylvania, Georgia en Arizona de verkiezingen in zijn voordeel kunnen doen kantelen.Deze staten, die een beslissende rol speelden in de verkiezingen van 2020, blijven cruciaal voor beide campagnes.

De AI-modellen suggereren dat het economische beleid van Trump, waaronder beloften van deregulering en belastingverlagingen, ook gunstig kan zijn voor de cryptomarkt, met name Bitcoin.

Een bot die is getraind in het analyseren van economische en markttrends voorspelt dat een overwinning van Trump zou kunnen leiden tot een stijging van de waarde van Bitcoin, omdat zijn regering waarschijnlijk door zou gaan met zijn lichte regelgevende houding ten opzichte van financiële activa zoals cryptocurrencies.

De AI-modellen merken ook op dat Trump’s berichtgeving over economisch herstel kiezers kan aantrekken die zich zorgen maken over inflatie – een factor die historisch gezien de interesse in Bitcoin als hedge heeft aangewakkerd.

Harris staat voor uitdagingen, maar spreekt jonge crypto-enthousiastelingen aan

Aan de andere kant geven de AI-voorspellingen voor vice-president Harris aan dat ze weliswaar voor grote uitdagingen staat, maar dat haar platform mogelijk aanslaat bij jongere kiezers, waaronder degenen die actief zijn in de crypto-ruimte.

AI-modellen die sociale mediatrends analyseren, ontdekten dat Harris’ campagne aan kracht wint onder Gen Z-stemmers, van wie velen voorstander zijn van decentralized finance (DeFi) en digitale activa.

Een AI-bot wees erop dat Harris’ focus op klimaatverandering, sociale rechtvaardigheid en progressief beleid haar steun zou kunnen winnen onder jongere Bitcoin-enthousiastelingen die crypto zien als een hulpmiddel voor financiële inclusie en een manier om los te komen van traditionele banksystemen.

Bitcoin en verkiezingsverrassingen

Ondanks de voorspellingen van de AI-modellen zijn alle negen bots het erover eens dat onverwachte ontwikkelingen de verkiezingen nog steeds kunnen beïnvloeden. Economische verschuivingen, schandalen of andere externe gebeurtenissen kunnen van invloed zijn op de stemming onder de kiezers en daarmee op de prestaties van Bitcoin.

De AI voorspellingen benadrukken de onzekerheid over de regelgeving voor cryptocurrencies onder beide kandidaten. Terwijl een Trump-regering een pro-Bitcoin houding zou kunnen handhaven, zou een Harris overwinning strengere regels kunnen introduceren die de handel in en het eigendom van cryptoconsules in de VS beïnvloeden.

De AI bots benadrukken dat, hoewel data-gedreven voorspellingen waardevolle inzichten kunnen bieden, de complexiteit van het Amerikaanse politieke landschap en de impact ervan op crypto moeilijk te voorspellen blijft met absolute zekerheid.

Nu de verkiezingen naderen, zullen Bitcoin-beleggers en -liefhebbers goed in de gaten houden hoe de race zich ontvouwt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....