SHIB koers onder druk door uitstromen van derivatenmarkten – wat gaat Shiba Inu doen?

546 totale weergaven
SHIB koers onder druk |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De stijgingen die we in de afgelopen weken gezien hebben over de gehele linie van de crypto markt, worden op dit moment gecorrigeerd. De Shiba Inu koers is dan ook over de afgelopen 24 uur met 2,48% gedaald naar de huidige koers van $ 0,000017775. Ook al was de stijging van de afgelopen maand behoorlijk, volgens analisten zal de crypto mogelijk blijven dalen. De vraag die veel traders dan ook hebben, is: Wat gaat Shiba Inu doen?

Als we naar data van Coinglass kijken, dan zien we dat de open interest van SHIB gedaald van $ 62,7 miljoen op 20 oktober, naar $ 51,9 miljoen vandaag. Wat dit betekent, is dat er onzekerheid heerst omtrent de Shiba Inu koers nadat de daling werd ingezet.

SHIB Open Interest, Coinglass
SHIB Open Interest, bron: Coinglass

Ook als we naar de funding rate van Shiba Inu kijken, zien we grote verschillen met eerder deze maand. Zo zagen we op 21 oktober nog een rate van 0,0207%, terwijl we op het moment van schrijven een funding rate van 0,0029% zien. Dit betekent dat investeerders dus minder geneigd zijn om in SHIB te investeren met long positions.

Mogelijk zien we deze dalingen in open interest en funding rate mede door de uitstroom van derivatenmarkten. Uit data van CryptoQuant is namelijk af te lezen dat de uitstroom gisteren een stuk groter was dan de instroom. Het verschil hierbij was hoger dan we in de afgelopen twee weken gezien hebben. Mogelijk proberen traders hiermee hun verliezen zoveel mogelijk te verminderen.

Met de lagere open interest, funding rate en netflow, staat de Shiba Inu koers momenteel behoorlijk onder druk. Dat terwijl meme coins dit jaar domineren en beter presteren dan Bitcoin en de S&P 500.

Analyse van de Shiba Inu koers

Shiba Inu is met een market cap van $ 10,47 miljard de tweede grootste meme coin van dit moment en staat op de dertiende plek van alle crypto’s. Op dit moment handelt het op een koers van $ 0,000017775.

In de grafiek hieronder is te zien dat Shiba Inu nu daarmee onder de opwaartse trend (blauwe lijn) handelt die het begin deze maand inzette.

Shiba Inu koers, TradingView
Shiba Inu koers, bron TradingView

Als we naar de Fibonacci Retracement kijken, dan zien we dat er support is op het $ 0,00017107 niveau. Voor investeerders is het belangrijk dat deze ondersteuning voldoende is. Mocht het hier toch onder zakken, dan kijken naar het volgende supportniveau op $ 0,000016296.

Gezien de data die we in de sectie hierboven besproken hebben, is het dus waarschijnlijk dat het de negatieve kant opgaat, maar uiteraard kan het tij weer keren. Dan zal SHIB in eerste instantie te maken krijgen met de weerstand op het $ 0,000018418 punt. Mocht het lukken om dat vervolgens vast te houden, dan kan de crypto mogelijk weer vertrouwen winnen en opnieuw beginnen te stijgen.

Alternatieve crypto memes met veel potentie

Shiba Inu worstelt op dit moment met het vertrouwen van traders. Herstel is uiteraard mogelijk, maar het kan mogelijk lastig worden. Investeerders kunnen altijd kiezen om over te stappen of in elk geval hun portfolio uitbreiden om risico’s te spreiden.

Deze investeerders richten zich bijvoorbeeld op nieuwe cryptomunten met de potentie om mogelijk net zo groot te worden als Shiba Inu. We zullen hier twee van de interessantste presale crypto projecten voor je uiteen zetten.

Pepe Unchained – Meme coin met eigen blockchain onlangs de deuren opende voor developers

Shiba Inu heeft de Layer-2 blockchain Shibarium gelanceerd in 2023 en dat was een sterke zet, aangezien de crypto daarmee veel vertrouwen wekte en daardoor veel extra investeerders aantrok. Maar velen vragen zich ook af, wat nu als ze dit al vanaf het begin hadden gedaan? Het nieuwe crypto project Pepe Unchained ($PEPU) is precies die weg ingeslagen en belooft daarmee veel potentie te hebben.

Al vanaf het begin trekt Pepe Unchained veel aandacht met de eigen Layer-2 blockchain die het creëerde bovenop het netwerk van Ethereum. Het voordeel hiervan is dat het daarmee solutions biedt voor de voornaamste issues ETH, transacties met de Pepe Chain gaan namelijk efficiënter, goedkoper en 100x sneller dan met Ethereum.

De Pepe Chain biedt onder andere een gedecentraliseerde exchange, block explorer en geavanceerde analytics. Daarnaast nodigt het developers al tijdens de presale uit om de blockchain te testen. Alle projecten van deze developers worden onder de loep genomen door de Pepe Council en de beste projecten krijgen developer grants in de vorm van $PEPU tokens.

De presale van Pepe Unchained gaat dan ook als een trein, behaalde het zondag nog de mijlpaal van $ 21 miljoen, vandaag staat de teller alweer op bijna $ 21,9. De reden dat deze presale zo hard loopt, is omdat dit niet zomaar een crypto meme is, Pepe Unchained heeft een ecosysteem gebouwd met eigen blockchain. Je kan bijdragen aan de volgende mijlpaal voor $ 0,01176 per $PEPU token.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Crypto All-Stars – Een ecosysteem om al je meme coins samen te staken

Wie Shiba Inu bezit, heeft misschien ook andere meme coins in bezit. Dan zul je misschien het ongemak kennen om je meme coins te moeten staken op verschillende platformen. Crypto All-Stars ($STARS) brengt een einde aan dit ongemak door de lancering van de MemeVault.

De MemeVault is een ecosysteem voor meme coins als Shiba Inu, Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, en Pepecoin. Ongeacht van welke blockchain ze vandaan komen, ze zijn welkom in deze kluis om staking rewards te genereren. Aangezien we het hier dus over een kluis hebben, willen we natuurlijk dat het ook veilig is. Daarom heeft het smart contract een grondige audit gehad van zowel Coinsult als SolidProof.

De native $STARS token zelf kan uiteraard ook gestaked worden en hiermee is tot wel drie keer zoveel staking rewards te verdienen. Het loont dus om de token zelf ook in bezit te hebben en hoe meer, hoe beter. De staking rewards zijn op dit moment 578%, maar let erop dat dit percentage steeds lager wordt. Het is dus goed om er zo vroeg mogelijk bij te zijn.

Een token heb je momenteel in handen voor $ 0,0015188, voor $ 151,88 heb je dus al 100.000 tokens in je bezit. De prijs zal binnen 2 dagen weer hoger worden, dus als je interesse hebt in deze crypto, ga dan vandaag nog naar de website om de coin te kopen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
shibshiba inu koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...