BlackRock leidt met $329 miljoen instroom in Bitcoin ETF’s

617 totale weergaven
|

 

Beleggers in BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) hebben op 21 oktober $329 miljoen in het fonds gestort, zelfs toen de Bitcoinprijs met 3% daalde, wat wijst op een sterk vertrouwen in de langetermijnprestaties van de ETF.

BlackRock’s IBIT leidt Bitcoin ETF instroom

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) zag een aanzienlijke instroom van $ 329 miljoen op 21 oktober, de derde keer in vier dagen dat het fonds meer dan $ 300 miljoen aantrok. Deze stijging kwam ondanks de 3% dip van Bitcoin, waarbij de prijs van de cryptocurrency onder de $ 67.000 daalde na een piek van $ 70.000 enkele dagen eerder.

Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) was de enige andere Amerikaanse spot Bitcoin ETF die op dezelfde dag een positieve instroom noteerde en $5,9 miljoen toevoegde. Andere Bitcoin ETF’s zagen daarentegen nul of negatieve instromen, met uitstromen uit Bitwise, ARK Invest en VanEck’s producten van in totaal meer dan $ 40 miljoen.

Beleggers kopen de dip

De sterke instroom in IBIT, ondanks de prijscorrectie van Bitcoin, suggereert dat institutionele beleggers bullish blijven over de toekomst van Bitcoin en spot Bitcoin ETF’s.

Volgens gegevens van Farside Investors is de IBIT van BlackRock nu marktleider in alle spot Bitcoin ETF’s, met een totale netto instroom van  $23 miljard sinds de lancering.

Opvallend is dat de sterke stijging van de instroom in de IBIT samenvalt met de recente prijsvolatiliteit van Bitcoin, waarbij de cryptocurrency na een 10-daagse rally terugkeert van $ 69.000.

Analisten suggereren dat een tijdelijke terugval in de prijs van Bitcoin een kans kan zijn voor beleggers om de dip te kopen, met name via gereguleerde financiële producten zoals IBIT.

Institutioneel vertrouwen in Bitcoin ETF’s groeit

Als de grootste Bitcoin ETF in de VS blijft BlackRock’s IBIT de markt domineren. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas merkte op dat IBIT de op twee na grootste ETF-instroom in 2024 heeft geregistreerd, alleen achter Vanguard en BlackRock’s S&P 500 indexfondsen.

De instroom van institutioneel kapitaal in de ETF benadrukt het groeiende vertrouwen in Bitcoin ETF’s als een levensvatbaar investeringsvehikel voor blootstelling aan de cryptocurrency markt.

De cumulatieve netto instroom in alle Bitcoin ETF’s met een Amerikaanse spot bedroeg $21,2 miljard, wat de sterke institutionele interesse in Bitcoin onderstreept ondanks marktcorrecties.

Vooruitzichten voor Bitcoin en ETF’s

Ondanks de recente terugval van Bitcoin blijven sommige analisten optimistisch over de vooruitzichten op lange termijn. Handelaren houden de markt nauwlettend in de gaten en anticiperen op verdere prijsactie in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen en wereldwijde economische ontwikkelingen.

BlackRock’s IBIT, met zijn groeiende instroom, blijft zich positioneren als een voorkeurskeuze voor instellingen die zich richten op Bitcoin. Terwijl andere ETF’s te maken hebben gehad met uitstroom, suggereert de gestage groei van IBIT dat het vertrouwen van beleggers in het potentieel van Bitcoin ongeschonden blijft.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....