Scroll’s Airdrop laat gebruikers teleurgesteld achter door slechte tokenverdeling

516 totale weergaven
|

 

Het Ethereum Layer-2 netwerk Scroll lanceerde zijn SCR token in een langverwachte airdrop, waarbij 5,5% van de totale voorraad werd uitgedeeld aan vroege gebruikers en deelnemers. De opwinding sloeg echter snel om toen veel ontvangers hun ongenoegen uitten over hun token-toewijzingen en de onmiddellijke daling van de SCR-waarde.

5,5% van de voorraad weggegeven

Op 23 oktober verdeelde Scroll 55 miljoen SCR tokens – 5,5% van de totale voorraad van 1 miljard – onder vroege gebruikers en donateurs. Daarvan werden 40 miljoen SCR toegewezen aan on-chain deelnemers die Scroll Marks verdienden voor het gebruik van het platform. Nog eens 1,5% werd als bonus verdeeld onder in aanmerking komende wallets en degenen die aan bepaalde criteria voldeden.

Hoewel de airdrop bedoeld was om trouwe gebruikers te belonen, hebben sommige vroege deelnemers aan het project hun frustratie geuit op sociale media. Veel gebruikers klaagden over het ontvangen van “stofachtige” beloningen ondanks hun betrokkenheid bij het project.

Deze verontwaardiging weerspiegelde soortgelijke reacties op de recente Hamster Kombat airdrop, waar deelnemers zich ook in de steek gelaten voelden door de distributie.

“Slechtste Airdrop ooit”, zeggen critici

Crypto Twitter (X) vulde zich al snel met negatieve reacties. Eén gebruiker, DYOR.eth, bestempelde de Scroll airdrop als “een van de slechtste airdrops ooit” en beweerde de tokens onmiddellijk te hebben verkocht. Anderen, zoals airdrop liefhebber Joshyy, sloten zich aan bij het sentiment en noemden het de “slechtste airdrop tot nu toe”.

De gemeenschappelijke klacht van de airdrop farmers was de onevenredige toewijzing van tokens, waarbij velen het gevoel hadden dat hun bijdragen ondergewaardeerd waren ondanks de grote deelname.

SCR token verliest waarde na airdrop

Na de airdrop beleefde de SCR token een aanzienlijke waardedaling en kelderde met 16% naar $ 1,17, volgens gegevens van CoinGecko. Deze volatiliteit is niet ongebruikelijk voor nieuw gelanceerde tokens, vooral wanneer ontvangers van een airdrop hun allocaties in bulk verkopen.

Het Scroll team reageerde niet direct op vragen over de wijdverspreide ontevredenheid. Gegevens op de keten laten echter zien dat ondanks de controverse, SCR meer dan 200.000 houders verzamelde op de eerste dag van de lancering en meer dan 500.000 tokenoverdrachten registreerde.

Het airdrop farming probleem

De Scroll airdrop heeft een breder probleem binnen de cryptogemeenschap aan het licht gebracht – airdrop farming. Deze praktijk, waarbij gebruikers meerdere wallets inzetten of repetitieve taken uitvoeren om hun token toewijzingen te maximaliseren, komt steeds vaker voor.

Hoewel airdrops een populair middel zijn om vroege deelname te stimuleren, leiden ze vaak tot kortdurende pieken in gebruikersactiviteit die snel verdwijnen nadat de beloningen zijn uitgedeeld. Projecten als Scroll, Hamster Kombat en andere hebben moeite om de betrokkenheid van gebruikers te behouden na de eerste dropping.

Samenvatting

De Scroll dropping was een langverwachte gebeurtenis, maar veel deelnemers voelden zich uiteindelijk tekort gedaan. Naarmate de populariteit van Ethereum Layer 2 netwerken blijft groeien, zal de uitdaging liggen in het ontwerpen van eerlijke en duurzame stimuleringsstructuren die lange-termijn betrokkenheid belonen zonder speculatieve farming aan te moedigen.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp? Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....