Crypto-correctie door Israëlische aanvallen op Iran

1124 totale weergaven
|

Israël’s militaire acties tegen Iran veroorzaakten vrijdagavond een forse daling in de crypto-markt. Bitcoin zakte met 2%, terwijl Ethereum en andere altcoins nog grotere verliezen zagen. De verhoogde geopolitieke risico’s en spanning in het Midden-Oosten raken opnieuw risicovolle activa zoals crypto, waardoor beleggers zich afvragen wat de impact op lange termijn zal zijn.

Geopolitieke risico’s schudden Bitcoin en altcoins op

Vrijdagavond voerde Israël gerichte aanvallen uit op militaire doelwitten in Iran, als reactie op maandenlange aanvallen vanuit de regio. De Israëlische strijdkrachten verklaarden dat het recht om zichzelf te verdedigen hen dwong tot deze escalatie, wat tot onmiddellijke gevolgen leidde op de financiële markten wereldwijd. Ook de crypto-markt werd hierdoor geraakt, aangezien beleggers risicovolle activa zoals crypto beginnen te mijden in tijden van politieke spanning.

Bitcoin (BTC), een van de eerste activa die reageerde, daalde met 2% en zakte daarmee opnieuw richting het ondersteuningsniveau van $65.500. De bredere altcoinmarkt had te maken met nog grotere schommelingen, met Ethereum (ETH) dat 3% verloor en Solana (SOL) zelfs 6,3% in de min ging. Analisten wijzen erop dat in tijden van hoge onzekerheid, zoals bij conflicten, de vraag naar veilige haven-activa toeneemt, terwijl crypto vaak de volatiliteit weerspiegelt van meer risicovolle beleggingen.

Verwachtingen voor herstel van de crypto-markt na conflict

Hoewel de onmiddellijke reactie op het Israël-Iran conflict negatief was voor de crypto-markt, blijft de vraag of dit effect van lange duur zal zijn. In eerdere confrontaties tussen Israël en Iran, zoals in april van dit jaar, daalde Bitcoin ook fors, maar herstelde het zich in enkele uren. Dit suggereert dat de markt soms overspannen reageert en na een eerste dip stabiliseert, afhankelijk van hoe het conflict zich verder ontwikkelt.

Toch blijft voorzichtigheid geboden, vooral voor altcoin-houders. Analisten voorspellen dat, als de spanningen escaleren, de bredere crypto-markt verdere dalingen zou kunnen zien. De huidige situatie herinnert beleggers eraan hoe gevoelig crypto is voor geopolitieke gebeurtenissen, en dat zelfs een relatief korte aanvalscyclus zoals die tussen Israël en Iran, snel zijn weerslag kan vinden in de marktprijzen.

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:
IranIsraël

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...