Ethereum whales tonen veel activiteit: Kan de ETH koers stijgen?

448 totale weergaven
Steun en whale activiteit: wat betekent dit voor de ETH koers? |

De Ethereum koers gaat door een zware periode met een wekelijkse daling van meer dan 6%. Dit maakt ETH momenteel de zwakste onder de vijf grootste cryptomunten en roept vragen op over de komende tijd. Daarbij speelt de hoeveelheid leverage (geleend kapitaal) in de markt een grote rol, wat extra volatiliteit kan veroorzaken. Maar kan de ETH koers herstellen?

Veel leverage voor Ethereum: Hoe reageert de koers?

Een hoge Margin Lending Ratio kan risico’s brengen voor de Ethereum koers. Deze ratio laat zien hoeveel traders lenen om op hogere prijzen te speculeren. Als deze te hoog wordt, is een koersdaling vaak het gevolg doordat er te veel risico wordt genomen.

Source: Hyblock Capital

Deze recente stijging van de ratio, van 38 naar 72, toont aan dat veel traders USDT lenen voor long posities, wat aangeeft dat er optimisme is. Maar in een onstabiele markt kunnen deze posities snel worden verkocht als de prijzen dalen, wat de Ethereum koers verder omlaag kan drukken.

Eerdere situaties hebben aangetoond dat een stijging in de ratio vaak wijst op een mogelijke koersdaling op korte termijn.

Belangrijke steunlijn voor Ethereum koers

Volgens gegevens van Santiment bevindt Ethereum zich dicht bij een belangrijke steunlijn. Met een koers rond $2.474 is deze steun al vier keer getest in minder dan twee maanden. Dit kan betekenen dat dit een interessant koopmoment is voor investeerders.

De afgelopen week is het aantal transacties door Ethereum whales ook sterk gestegen, met de koers die op 25 oktober daalde naar $2,380. Deze stijging in whale activiteit wijst erop dat grote spelers ETH inkopen, wat positief kan zijn voor de stabiliteit van de koers.

Ondanks deze mogelijke steun blijft de Ethereum koers gevoelig voor plotselinge bewegingen, mede door de open interest (OI) die nu $13 miljard bereikt heeft. Dit hoge niveau kan zorgen voor snelle koersschommelingen, vooral als de Bitcoin koers verder daalt en meer long posities worden geopend.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...