Ripple netwerkactiviteit piekt: Hoe zal de XRP koers reageren?

603 totale weergaven
Ripple netwerkactiviteit piekt terwijl de XRP koers stabiel blijft |

Het Ripple netwerk laat een grote toename in activiteit zien, met actieve verzendadressen op hun hoogste punt in zes maanden. Met meer dan 12.230 actieve adressen neemt de betrokkenheid bij XRP transacties duidelijk toe. Ondanks deze groei daalde de XRP koers in de afgelopen dagen flink. Kan de Ripple koers herstellen?

Verzendadressen van Ripple op zes maanden hoogtepunt

Volgens gegevens van CryptoQuant heeft de Ripple activiteit een nieuw hoogtepunt bereikt. Het aantal actieve verzendadressen bereikte recent het hoogste niveau in zes maanden. Meer activiteit betekent vaak dat meer mensen en ontwikkelaars het netwerk gebruiken, wat een positief signaal kan zijn voor adoptie van XRP.

Source: CryptoQuant

De toename in actieve adressen kan betekenen dat de interesse in XRP groeit, zowel bij gewone gebruikers als developers. Toch is het de vraag of deze groei blijvend is, omdat dit soort pieken soms tijdelijk zijn en gerelateerd kunnen zijn aan recente ontwikkelingen binnen het Ripple ecosysteem.

Wisselende sentimenten bij investeerders

Ondanks de toename in activiteit blijft het gevoel over XRP verdeeld. De Weighted Sentiment, die het vertrouwen van de markt meet, laat geen duidelijke positieve of negatieve trend zien. Dit betekent dat beleggers voor nu nog terughoudend zijn over de XRP koers op de korte termijn.

Een gemengd sentiment betekent vaak dat, hoewel er veel activiteit is, beleggers wachten op verdere tekenen van groei voordat ze grote investeringen doen. Voor Ripple lijkt het erop dat veel investeerders voorzichtig blijven, ook al is er meer beweging op het netwerk.

XRP koers verwachting: Kan Ripple stijgen?

Door deze toename aan activiteit liet de XRP koers een lichte stijging zien en bereikte ongeveer $0,5131, een dagelijkse toename van 0,97%. Technisch gezien blijft XRP onder zijn 50-daags voortschrijdend gemiddelde van $0,5569 en het 200-daags gemiddelde van $0,5375. Deze cijfers wijzen op een nog steeds overwegend bearish sentiment.

De lage volatiliteit, gemeten via de Average True Range (ATR) van 0,0216, toont aan dat XRP recent stabiel is gebleven. Als de activiteit hoog blijft en het sentiment verbetert, zou Ripple wel eens kunnen profiteren van een stijgende koers.

Source: TradingView

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...