Goedemorgen Bitcoin: Altcoins verliezen terrein tegenover BTC

719 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin dominantie bereikt hoogste punt sinds 2021 – altcoins bloeden

Het marktaandeel van bitcoin (BTC) is gestegen tot zijn hoogste percentage in meer dan drie en een half jaar. Dit wordt ook wel de bitcoin dominantie genoemd en bevindt zich al sinds eind 2022 in de lift. Over het algemeen was je als investeerder dus beter af om al die tijd simpelweg bitcoin vast te houden, dan een ruime selectie aan altcoins. De meeste altcoins presteren namelijk een stuk slechter dan bitcoin.

Ook de afgelopen dag is er weer een groot krachtsverschil. Veel altcoins zijn nog altijd niet bijgekomen van de marktcrash van gisteravond, terwijl bitcoin het verlies al snel grotendeels wist uit te vegen.

Waarom zijn Microsoft aandeelhouders geïnteresseerd in Bitcoin?

Zoals we in eerder cryptonieuws benoemden gaan Microsoft aandeelhouders in december stemmen over potentiële bitcoin aankopen voor het bedrijf, maar waarom zijn ze hierin geïnteresseerd?

Microsoft is van plan om in december te stemmen over de balans van het bedrijf, die ze mogelijk willen diversifiëren door Bitcoin op te nemen in de balans van het bedrijf. Deze ontwikkeling heeft grote interesse getrokken van de cryptogemeenschap, aangezien Microsoft als één van de grootste beursgenoteerde bedrijven een grote invloed kan hebben op de markt.

Voor de cryptomarkt klinkt het direct heel positief, wat het natuurlijk ook kan zijn, maar het is voor velen onduidelijk wat Microsoft hier zelf uit kan halen.

BRICS zet in op digitale valuta als alternatief voor dollar

BRICS-landen werken aan een eigen betalingssysteem met digitale valuta om afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. Tijdens de BRICS-top werden mogelijkheden onderzocht voor het gebruik van crypto en digitale activa.

De BRICS-groep, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, heeft tijdens de recente top in Kazan hun visie onthuld voor een nieuw betaalsysteem: BRICS Pay. Het systeem, dat werkt op blockchain-technologie, is bedoeld om internationale transacties eenvoudiger, sneller en onafhankelijk van de Amerikaanse dollar te maken.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...