Gensler van SEC gaat spreken op hoorzitting over FTX

Gary Gensler gaat van zich laten horen in het House Financial Services Committee. Als voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) zal hij in de aanloop naar een hoorzitting over FTX volgende week in gesprek gaan met enkele Democraten.

Hoorzitting over FTX

Voor komende dinsdag staat er een briefing ingepland voor democratische leden. Eerder gaven medewerkers van de Commodity Futures Trading Commission al een briefing aan zowel Republikeinen als Democraten.

Dat blijkt uit een kalender verkregen die The Block heeft ingezien. Het nieuws is bevestigd door een medewerker van de Democraten.

Het is onduidelijk of naast Gensler ook CFTC-voorzitter Rostin Behnam op de hoorzitting zal spreken.

Behnam deed vorige week al zijn verhaal bij de Landbouwcommissie van de Senaat. Destijds ging het (ook) over over FTX en wetgeving. Het klinkt wellicht een rare combinatie (een cryptobeurs en de Landbouwcommissie) maar het heeft er mee te maken dat bitcoin wellicht een ‘digital commodity’ wordt gezien.

Pijlen gericht op toezichthouder

De SEC-voorzitter noemde de ineenstorting van FTX een “onderdeel van een patroon” dat hij in de crypto-industrie ziet. Hij kon ook op veel kritiek rekenen, want bij beide politieke kampen werd hardop de vraag gesteld of de SEC niet meer had kunnen doen om investeerders te beschermen.

Ook de directeur van het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) gaat woensdag de Democratische leden informeren.

De CFPB is minder actief geweest rond digitale activa, die meestal onder de activiteiten van de SEC en CFTC vallen. Toch heeft het wel invloed, gezien cryptogeldschieter Nexo onlangs bekend maakte dat het de VS zal verlaten als reactie op onderzoek door de CFPB.

Ook zijn de voormalige FTX-CEO Sam Bankman-Fried en de huidige baas John Ray III gevraagd om te getuigen. Bankman-Fried gaf al aan dat hij niet zal deelnemen aan de hoorzitting.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsFTX