Amsterdam is toonaangevend in het accepteren van Bitcoin (BTC)

Wereldwijd accepteren steeds meer websites, winkels en andere gelegenheden Bitcoin (BTC) als een razendsnelle manier om digitale betalingen te ontvangen.

En hoewel je in Nederland al op veel plekken met de cryptovaluta kunt betalen, blijkt vooral Amsterdam hierin toonaangevend te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amsterdam in wereldwijde top 10

Amsterdam is toonaangevend in het accepteren van Bitcoin (BTC)

Bitcoin bestaat nu al meer dan tien jaar en pioniers hadden gehoopt dat de cryptovaluta ondertussen helemaal ingeburgerd zou zijn. Desondanks groeit de populariteit van de valuta gestaag en liefhebbers kunnen de live prijzen van Bitcoin in de gaten houden via de website van eToro.

Verschillende maatstaven zijn gebruikt om een top tien samen te stellen van steden over de hele wereld waar Bitcoin het meest in gebruik is.

Zo is er gekeken naar het aantal verkopers die Bitcoin accepteren, het aantal geïnstalleerde bitcoin automaten en de bevolkingsomvang. Uit een geldautomaat van Bitcoin komen overigens geen Bitcoin-muntjes gerold. Je kunt hier virtuele muntjes kopen waar je wel een mobiel voor nodig hebt.

Op je mobiel staat een wallet die draadloos verbinding maakt met de geldautomaat. Door geld in de automaat te stoppen, doe je een transactie. Overigens bestaan er in Nederland 13 van deze crypto-geldautomaten.

Met 74 verkopers die bitcoin als betaalmethode accepteren, één geldautomaat voor Bitcoin en een bevolkingsaantal van 779.000 staat Amsterdam op een indrukwekkende derde plek.

En hoewel Utrecht en Den Haag de cryptovaluta ook in grote getallen accepteren, is het toch Amsterdam die de leiding neemt.

San Francisco en Vancouver

Heel vreemd is het niet dat het een Amerikaanse stad is die op de eerste plek staat: met een relatief kleine bevolking van 837.000, 29 geldautomaten en 177 verkopers die de valuta accepteren, staat het Californische San Francisco bovenaan de lijst.

Het Canadese Vancouver neemt de tweede plek in met 48 geldautomaten, een bevolking van 578.000 en 86 verkopers waarbij je met bitcoin kan betalen.

Bitcoin gebruiken in Amsterdam

Huur een fiets en betaal met bitcoin. Beeld: Pixabay.

Steeds meer start-ups proberen van Amsterdam de Bitcoin-hoofdstad ter wereld te maken.

Ook zijn er in de stad een aantal belangrijke Bitcoin-evenementen georganiseerd zoals Bitcoin Boulevard en Bitcoin 2014. Maar waar precies kan je Bitcoin nu gebruiken in Amsterdam? We kijken naar een aantal mogelijkheden:

1. Boek accommodatie

Wil je een nacht overnachten in de hoofdstad, dan kan je hiervoor in bepaalde hotels betalen met Bitcoins. easyHotel Amsterdam City Centre in de Pijp accepteert BTC en genereert een Bitpay-factuur en QR-code. Het Cocomama Hotel is een boutique hotel dat ook Bitcoins accepteert. Maar ook online reisorganisatie Expedia accepteert Bitcoins waardoor je op zoek kunt gaan naar meerdere hotels.

2. Bezienswaardigheden bekijken

Wie nog niet heel bekend is met Amsterdam kan de stad ontdekken via een fiets van Starbikes. Betaal de huur van de fiets met Bitcoins en fiets langs de culturele en historische hoogtepunten van de hoofdstad. Ook voor boottochten kan je bitcoin ook gebruiken bij Amsterdam Boat Events.

3. Een hapje eten

Natuurlijk ga je ook een hapje eten of wat drinken in Amsterdam en hiervoor kan je met je cryptovaluta terecht bij Café Kobalt. Het rustieke café ligt in de Haarlemmerbuurt, op loopafstand van het Centraal Station. Je kunt hier ontbijten, lunchen, borrelen of dineren om vervolgens digitaal af te rekenen met BTC.

4. Winkelen voor sokken

Het is een vrij specifieke reden om te winkelen, maar zoek je souvenirs die je met Bitcoins kunt betalen, dan kan dit in Mensocks. Hier vind je een enorme hoeveelheid aan unieke sokken in alle maten en kleuren die je altijd aan je bezoek aan Amsterdam doen denken.

5. Reizen

Wil je Nederland of Amsterdam even achter je laten, dan kan je bij voor verschillende tickets betalen met je Bitcoins. AirBaltic, Air Lituanica, BTCTrip en CheapAir accepteren de digitale betaalmethode zodat je er even tussenuit kunt.

Is Bitcoin de toekomst?

Hoewel aanhangers van Bitcoin al graag hadden dat de cryptovaluta volledig geïntegreerd was, is de groei van de valuta langzamer gegaan dan verwacht. Maar, misschien belangrijker, de populariteit van bitcoin neemt met de dag toe.

Bitcoin is een betaalmiddel van en door het volk, een munt zonder bemoeienis van commerciële en centrale banken. Of het zich ooit ontpopt als de munt van de toekomst, is lastig te voorspellen. Hoewel een groeiende aantal ondernemers bitcoin accepteert als betaalmiddel, blijven de meesten vasthouden aan het ‘oude’ fiat geld van euro en dollar.

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...