Blackrock Heeft $2 Miljard Klaar Staan voor Revolutionaire Bitcoin ETF Lancering

1381 totale weergaven
bitcoin etf

Blackrock staat op het punt om een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren, met een aanzienlijk kapitaal van meer dan $2 miljard dat al is toegezegd voor de eerste dagen na de lancering. Dit is onafhankelijk bevestigd door Matthew Sigel, het hoofd van het onderzoek naar digitale activa bij Vaneck, en een ETF-analist van Bloomberg.

Voorbereiding op de Lancering van Blackrock’s Spot Bitcoin ETF

Voor de lancering van zijn spot Bitcoin ETF heeft Blackrock volgens Sigel $2 miljard aan kapitaal gereserveerd. Deze stap is significant omdat Vaneck, net als Blackrock, een van de vermogensbeheerders is die bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag heeft ingediend om een dergelijke ETF te lanceren. Blackrock, samen met Vaneck en negen andere aanvragers, wacht momenteel op groen licht van de SEC om hun spot Bitcoin ETF’s te lanceren.

https://twitter.com/Timccopeland/status/1743358421540208655

Voorspellingen en verwachtingen

Sigel gaf aan dat hij niet kan instaan voor deze informatie, maar dat het een gangbare praktijk is om potentiële investeerders te benaderen voor dergelijke producten. Als het kapitaal van $2 miljard inderdaad in de eerste week wordt gerealiseerd, zou dit de verwachtingen van Vaneck ruimschoots overtreffen. Het bedrijf had een instroom van $2,5 miljard voorspeld voor het eerste kwartaal van de handel in spot Bitcoin ETF’s. Sigel verduidelijkte: “Onze voorspelling van $2,5 miljard voor het eerste kwartaal is gebaseerd op eerdere instromen in de eerste goud ETF, aangepast aan de Amerikaanse geldvoorraad.”

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas benadrukte dat het kenmerkend zou zijn voor Blackrock om dergelijke aanzienlijke bedragen in nieuwe ETF’s te steken op de eerste handelsdag. “Als het waar is, zou $2 miljard alle records voor volume en vermogen onder beheer op de eerste dag of week voor een ETF verbreken,” zei Balchunas. Hij bevestigde ook dat hij een tweede bron heeft die beweert dat Blackrock aanzienlijk kapitaal heeft opgelijnd voor de eerste dag.

Volgens Fox Business wordt verwacht dat de SEC de spot Bitcoin ETF van Blackrock tegen woensdag zal goedkeuren, samen met andere spot Bitcoin ETF-voorstellen, waardoor er meerdere tegelijkertijd op de markt kunnen komen.

Lees meer over:
Bitcoin ETFBlackrock

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...