SEC Kan Aankomende Dinsdag Bitcoin ETF Goedkeuren, Deadline in Zicht

bitcoin etf

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat mogelijk op het punt om aanvragen voor een spot Bitcoin ETF goed te keuren. Volgens een recent rapport van Reuters, uitgebracht op zaterdag 30 december, is er een sterke indicatie dat de SEC mogelijk al op de aanstaande dinsdag haar goedkeuring zal verlenen aan aanvragen voor spot Bitcoin Exchange-Traded Funds.

Deze potentiële goedkeuring komt net voor de kritische deadline van 10 januari 2024. Op deze datum is de SEC verplicht om haar finale besluit bekend te maken over de langverwachte aanvragen van investeringsfondsen zoals ARK Invest en 21Shares.

Betrokkenheid van JPMorgan CEO Jamie Dimon

Opvallend in dit proces is de rol van JPMorgan, dat als grootste aangewezen deelnemer niet alleen voor BlackRock’s Bitcoin ETF optreedt, maar ook voor andere aanvragers. Echter, JPMorgan CEO Jamie Dimon heeft zich recentelijk uitgesproken tegen Bitcoin en crypto in het algemeen, waarbij hij aangaf dat deze voornamelijk voor criminele doeleinden gebruikt worden. Tijdens een hoorzitting in de Senaat eerder deze maand zei hij: “Ik ben altijd diep gekant tegen crypto, Bitcoin, etc… De echte gebruikscase is voor criminelen, drugshandelaren, witwassen en belastingontduiking.”

Laatste aanpassingen ETF-aanvragen

Een dag voor het rapport van Reuters, dienden bedrijven als BlackRock, ARK Invest en 21 Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, Valkyrie, WisdomTree, Bitwise, Franklin Templeton en VanEck allemaal hun laatste wijzigingen in hun S-1 aanvragen in. De SEC had vrijdag als deadline gesteld voor het indienen van de laatste aanpassingen. Deze wijzigingen omvatten details zoals kosten en ‘geautoriseerde deelnemers’ (AP’s).

Als het gaat om kosten heeft Invesco Galaxy aangegeven de eerste zes maanden en voor de eerste $5 miljard van haar Bitcoin ETF geen kosten in rekening te brengen. Haar sponsorvergoeding is echter vastgesteld op 0,59%, terwijl die van Fidelity aanzienlijk lager is met 0,39%. Een ander belangrijk detail was de aangepaste S-1 van Bitwise, die aangaf dat een niet nader genoemde entiteit hun Bitcoin ETF (BITB) zou financieren met $200 – veel meer dan de $10 miljoen startkapitaal voor BlackRock’s ETF.

Lees meer over:
ETF

  By Dirk van Haaster

  Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude onderscheiding. Deze academische achtergrond voorziet hem van een unieke combinatie van strategisch denken en analytische vaardigheden, die hij succesvol toepast om diepgaand over de wereld van blockchain te schrijven.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Reddit crypto Bitcoin
  Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

  Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

  Nieuws
  ‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

  De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

  De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

  Nieuws
  “Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

  De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

  Lees meer