Hoeveel van deze 8 Bitcoin (BTC) feiten weet je al?

Hoe innovatief bitcoin ook is, het is gehuld in een aantal verbazingwekkende leuke feiten, mysterie, obscuriteit en een aantal samenzweringstheorieën die nog ontrafeld moeten worden. Hieronder worden enkele van deze feiten uitgelicht en uitgelegd.

1. De honingdas is de onofficiële dieren mascotte van Bitcoin

Honing dassen staan bekend om hun taaiheid. De wezens zijn in staat om vreselijke verwondingen, bijen aanvallen en beten van giftige slangen te weerstaan, zoals beschreven in een beroemde video die viraal is gegaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit veerkrachtige dier leek goed te passen bij Bitcoin, dat door de jaren heen allerlei aanvallen heeft overleefd.

Hoeveel van deze 8 Bitcoin (BTC) feiten weet je al?

2. Een bug leidde tot het ‘bijdrukken’ van 184 miljard BTC in 2010

Bekend als het value overflow incident leidde tot de creatie van een groot aantal munten in augustus 2010 op blokhoogte 74638. Satoshi of een andere ontwikkelaar corrigeerde de fout binnen 5 uur na het optreden ervan door een gepatchte Bitcoin-client (versie 0.3.10).

Aangezien een meerderheid van de miners en nodes deze nieuwe client accepteerde, werd de fout “uitgeforkt” en uit de blokchain gewist.

Een fork is een afsplitsing van een open-source project dat vervolgens zijn eigen weg gaat en een eigen project wordt.

3. Een kleinere eenheid dan satoshi is al in gebruik

Op het Lightning Network laag zijn al millisatoshis in gebruik! Eén millisatoshi (afgekort tot “msat”) is een duizendste van een satoshi waard. In aantallen ziet één msat er zo uit: 0,000000000001 BTC.

Op de main chain van bitcoin is 1 satoshi (0,00000001 BTC) de kleinste eenheid. Maar het kan dus nog verder worden opgesplitst.

4. Je kan Ethereum smart contracts uitvoeren bovenop Bitcoin

Enkele van de meest voorkomende smart contracts in Bitcoin zijn zaken als multisig en time-locked transactions. Het ontwerp van Bitcoin voorkomt echter bewust meer complexe, op maat gemaakte smart contracts om veiligheidsredenen.

Het Rootstock-project, dat loopt als een sidechain van Bitcoin, maakt het mogelijk om Ethereum-compatibele smart contracts, zoals ICO’s, uit te voeren via Bitcoin-betalingen.

De vraag is wie dat wil, maar de mogelijkheid is er.

5. Satoshi Nakomoto verdween vlak nadat Gavin Andresen naar de CIA ging

Gavin Andresen is de voormalige beheerder van de Bitcoin Core codebase. In juni 2012 ging Gavin naar het hoofdkantoor van de CIA om hen te vertellen over Bitcoin.

Volgens Gavin’s woorden op Bruce Wagner’s Bitcoin podcast, kan de verdwijning van Satoshi gelinkt worden aan de CIA-bijeenkomst. Andresen zei dat hij geen e-mail van Satoshi had ontvangen sinds hij hem op de hoogte had gebracht van de ontmoeting met de CIA.

In 2014 verscheen Gavin voor de Raad voor Buitenlandse Betrekkingen om soortgelijke informatie te presenteren.

6. De FBI-agenten die betrokken waren bij het Silk Road Darknet-onderzoek waren zelf criminelen

Silk Road was de beroemde darknet-drugsmarkt die mensen in staat stelde om verdovende middelen te verhandelen met bitcoin. Twee voormalige agenten van de geheime dienst kregen de opdracht om Silk Road op te rollen.

Echter, nadat de site in oktober 2013 werd neergehaald, werden deze twee agenten zelf opgepakt. Afpersing, het witwassen van geld en belemmering van de rechtsgang werd de agenten ten laste gelegd.

7. Er zijn ongeveer 70 forks van Bitcoin

Minstens 70 altcoins zijn van Bitcoin geforkt. De meest bekende zijn Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin Gold (BTG). Net als de ICO-rage, is het fork tijdperk grotendeels verdwenen.

Er is zelfs een Bitcoin-forkgenerator, bekend als Forkgen, waarmee iedereen zijn eigen fork kan maken op een grotendeels geautomatiseerde manier.

En dat is allemaal leuk en aardig, maar er is maar één bitcoin. 🙂

8. Voormalig Bitcoin Core ontwikkelaar, Mike Hearn, ragequit in 2016 terwijl hij Bitcoin vervloekte als ‘een mislukt experiment’

Mike Hearn werd moedeloos van de ontwikkeling van Bitcoin. Mike was het al lang niet meer eens met andere ontwikkelaars over de voorgestelde schaalvergroting van Bitcoin.

In januari 2014 schreef Mike een lang, pessimistisch artikel, waarin hij zijn besluit aankondigde om te stoppen. De maker van BitTorrent, Bram Cohen, beschreef Mike’s beslissing als een “jankende ragequiter“.

Praat gezellig mee in onze Telegramchat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFBI