Cryptofonds van $100 miljoen voorziet 10 jaar durende bull-markt Ethereum

Het $100 miljoen grote Darma Capital opent haar deuren voor investeerders die in willen zetten op Ethereum en menen dat de cryptovaluta een 10 jaar lange bull run gaat inzetten. Ethereum zag een van de grootste boom-and-bust cycli in crypto, met een verbazingwekkende stijging van 17,775% in 2017 en een daling vorig jaar van liefst 94%.

Grote partijen stappen in

Andrew Keys, managing lid bij Darma, vergeleek de huidige staat van crypto met de begindagen van de popularisering van het internet. Toen stapten investeerders in partijen als Google of Amazon, die boven op de architectuur van het web opereren. Cryptovaluta Ethereum is het equivalent van het web, aldus Keys. Het zorgt dat de Ethereum blockchain werkt maar in tegenstelling tot het internet kunnen beleggers direct Ethereum kopen. Darma is van plan om in de toekomst gelijkaardige fondsen op te zetten voor Bitcoin en Filecoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Keys, tevens een van de eerste medewerkers bij ConsenSys en een Ethereum applicatie-ontwikkelaar, geeft aan: “We want to acquire what we consider a new asset class and are 10 years long on Ether”

Hoewel de cryptosector in de kinderschoenen staat zijn er tekenen dat bekende bedrijven Ethereum ook daadwerkelijk gebruiken. In april bracht Ernst & Young haar versie van privacy-verbeterende technologie uit op de openbare Ethereum-blockchain. Diezelfde maand gaf Société Générale SA voor $112 miljoen aan gedekte obligaties uit op de Ethereum-blockchain. De Ethereum-blockchain is daarbij toegankelijk voor iedereen. Dit in tegenstelling tot particuliere blockchains, waarbij toestemming nodig is van specifieke partijen.

Risicobeheersing

Darma is geregistreerd bij de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) als zowel een commodity pool operator als een commodity trading adviseur. De afgelopen jaren was de strategie van het fonds erop gericht om zoveel mogelijk Ethereum te verwerven. Keys geeft aan dat het fonds vorig jaar liefst 2.500 Ethereum heeft weten te bemachtigen, voor elke 1.000 stuks waarmee het fonds begon. Het correct managen van de prijsschommelingen mag een belangrijk onderdeel heten in activiteiten van het fonds.

Josh Gnaizda, CEO van Crypto Fund Research: “It’s very difficult to predict the success of any single-asset fund because returns are closely tied to the underlying asset. These type of crypto funds do, however, tend to be more volatile than arbitrage and other quantitative funds that have less of a directional bias”

Een van de personen die heilig overtuigd is in zowel Ethereum als Darma is Joe Lubin, oprichter van ConsenSys, die Keys een “verenigende kracht” noemde binnen de Ethereum-gemeenschap. Consensys heeft een deel van haar Ethereum geïnvesteerd in het fonds, met het oog op risicobeheersing. Consensys betreft daarbij de eerste zakelijke klant van Darma.

Foto: Flickr / Sam valadi

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

Lees meer