ABN Amro doet marktonderzoek voor “Wallie”, een bitcoin- of cryptowallet

ABN Amro is begonnen met een experiment onder 500 klanten of zij interesse hebben in een bitcoinwallet, onder de pakkende naam “Wallie”. Een wallet voor bitcoins of andere crypto dat doet denken aan het overbekende Tikkie, de betaalverzoek-app van dezelfde bank.

Marktonderzoek

Het experiment is niet aangekondigd maar Jarco de Swart, senior press officer bij de ABN AMRO geeft tegenover Bitcoin Magazine Nederland aan: “Begin deze maand hebben we 500 klanten benaderd met de bedoeling te onderzoeken of zij interesse hebben in een bitcoinwallet bij de bank en hoe deze er dan eventueel uit zou moeten zien. Op dit moment is er nog geen bitcoinwallet beschikbaar, ook niet in een pilotfase.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De persvoorlichting van ABN AMRO lijkt iets andere informatie naar buiten te brengen dan op Twitter naar buiten is gebracht, waar onder meer valt te lezen:

Het lijkt daarbij erop dat Wallie geïntegreerd is, of wordt, met ABN’s Mobiel Bankieren app. Daarbij zou de waarde verzekerd zijn tot een bedrag van 6.000 euro.

Dat de bank officieel terughoudend reageert komt mogelijk doordat financiële toezichthouders AFM en DNB afgelopen vrijdag nog lieten weten negatief te oordelen over crypto-activiteiten van Nederlandse banken.

Tikkie

Overigens loopt voorbeeld-app Tikkie niet helemaal lekker, aangezien het vandaag te maken kreeg met een privacylek. De betaalapp van de bank maakte het mogelijk om de bankrekeningnummers van miljoenen gebruikers in te zien. De kwetsbaarheid werd vandaag door RTL Nieuws gevonden in de nieuwe functie Tikkie Pay.

ABN AMRO heeft het bestaan van de kwetsbaarheid bevestigd en de functie offline gehaald. De bank is van plan om Tikkie Pay in een aangepaste en veiligere vorm terug te brengen. Wanneer is nog niet bekend. De normale versie van Tikkie blijft beschikbaar.

Rabobank

Een klein jaar geleden bleek dat ook de Rabobank overwoog een veilige plek voor de opslag van cryptovaluta’s te ontwikkelen. Dat experiment stierf een stille dood, volgens geruchten onder druk van de toezichthouder. De Rabobank kon dat volgens het FD deze middag niet bevestigen.

Bronnen: RTL Nieuws, Banken, Financieel Dagblad

Foto: Flickr / Franklin Heijnen

Lees meer over:
cryptowalletonderzoekwallet