Adoptie! Zwitserse ‘Amazon’ accepteert cryptocurrencies als betaalmiddel

Bij de grootste webshop van Zwitserland kan er binnenkort afgerekend worden met cryptocurrencies zoals bitcoin, ethereum, ripple en litecoin. Dat maakt Digitec Galaxus, de ‘Amazon’ van Zwitserland, vandaag in een persbericht bekend. Het Deense Coinify zorgt voor de crypto-naar-fiat verrekening.

Afrekenen met cryptocurrencies

De lijst met betaalopties is lang: de e-tailer accepteert ook altcoins zoals Bitcoin Cash, Bitcoin Cash SV, Binance Coin, TRON, NEO of OmiseGO. Voorwaarde is dat het aankoopbedrag groter is dan 200 Zwiterse francs (CHF), omgerekend ca. 175 euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Digitec Galaxus biedt ca. 2,7 miljoen producten aan, van schoenaccessoires, bier en gaming pc’s. De laatst genoteerd omzet is 992 miljoen Zwitserse Francs,

Het gaat vooralsnog om een pilot. De Zwitserse betaalspecialist Datatrans AG werkt samen met de crypto-dienstverlener Coinify om de crypto-naar-fiat betalingen in goede banen te leiden.

Lees meer: E-commercegigant Rakuten lanceert in april 2019 een eigen cryptobeurs

Betaalproces

En hoe ondervangen de betrokken partijen de volatiliteit van de cryptocurrencies? Hoe ziet het betaalproces eruit:

Nieuwe trend: afrekenen met crypto

Digitec Galaxus sluit zich aan bij andere grotere webshops die cryptovaluta accepteren. Overstock.com, de Amerikaanse Marktplaats, accepteert al sinds 2014 bitcoin als betaalmiddel. In Nederland geldt dat voor Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

Recentelijk heeft het Japanse Rakuten ook aangegeven afrekenen via cryptovaluta te gaan introduceren.

Interview Overstock.com

Bekijk ons interview met de ceo van Overstock.com, Patrick Byrne, waarin hij ingaat op trends op de cryptomarkt zoals STO's.

Bronnen: Digitec / Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...