Bitcoin (BTC) prijs stijgt door $10.300 na goedkeuring Bakkt door CFTC

Bakkt opent op 23 september de deuren voor beleggers die geïnteresseerd zijn in fysiek gedekte bitcoin (BTC) futures. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft goedkeuring verleend voor de contracten. Dat laat Bakkt weten via Medium.

De prijs van bitcoin reageert direct: op het moment van schrijven staat hij op $10.330 op Bitstamp. Dat is een stijging van ruim 2% in het afgelopen uur. Beleggers lijken enthousiast over dit nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vele maanden geleden werd Bakkt aangekondigd als dé gamechanger voor de cryptomarkt. Dit platform zou de sleutel kunnen zijn om terug te keren naar bullmarkt.

Inmiddels, een hele poos later, is de officiële presentatie al meerdere keren uitgesteld en is de koers van Bitcoin teruggeschoten van zo’n $3.000 naar (op z’n hoogtepunt) $14.000, zonder dat Bakkt hier invloed op had.

Maar nu is daar dan eindelijk weer een vervolg: de bitcoin futures exchange opent 23 september haar deuren.

Bitcoin (BTC) futures

Bakkt is een platform waar institutionele beleggers kunnen handelen in future contracten van BTC. Deze contracten zijn gebacked (vandaar: Bakkt) met fysieke Bitcoins. Het moet een brug gaan slaan tussen de wereld van de Wall Streets en de digitale assets.

Maar voor het geval je het nog niet door had: Bakkt is nog steeds niet live. In augustus 2018 werd alles al aangekondigd, maar nu, een jaar later, lijkt er dan eindelijk een doorbraak te komen. Op 22 juli is de Bakkt-wagen in beweging gebracht. De User Acceptance Testing fase is dan afgetrapt. Met deze UAT is een volgende stap gezet naar het volledig live gaan.

“Bakkt’s launch is expected late in the current quarter.”

Deze tests zullen de prijs van BTC nog niet beïnvloeden. Wel is duidelijk dat aan het eind van dit kwartaal (rond september) gelaunched gaat worden.

Institutionele bijeenkomst bij NYSE

Bakkt organiseerde deze week een Institutionele Summit op de New York Stock Exchange. Het moederbedrijf achter Bakkt, de Intercontinental Exchange, staat op deze NYSE. Op basis van de anekdotes van dat evenement, ziet het er voor het resterende deel van dit kalenderjaar erg optimistisch uit voor Bitcoin. Volgens de samenvatting die Fundstrat heeft gemaakt, waren er meer dan 150 geïnteresseerde instituties aanwezig.

Ben je nog niet overtuigd van de invloed dat Bakkt kan hebben op de markt? Check dan deze tweet van Sam Doctor. Bakkt kan volgens hem de katalysator zijn voor de institutionele beleggers om mee te gaan doen in de markt.

Als je deze samenvatting lees, gaat het laatste kwartaal van dit jaar er rooskleurig uit zien. Nog even geduld hebben dus. Het kan heel goed zijn dat er vanaf de opening van de beurs veel nieuw geld de markt in zal komen (dat al een hele poos vanaf de zijlijn staat te wachten).

CFTC doet duit in het zakje

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gaf ook een presentatie op de bijeenkomst. Zij zijn van essentieel belang voor Bakkt en het live gaan van het platform. De CFTC ziet ook de groeiende vraag en interesse voor bitcoin-futures en lijkt er ook niet meer omheen te kunnen. Volgens commissaris Dawn Stump is het bijna een duty (of plicht, red.) om mee te gaan in de ontwikkelingen.

De onthulling van bitcoin-futures-contracten door de CME en CBOE werd grotendeels beschouwd als het begin van de crypto bull-markt van 2017. Binnenkort zal het duidelijk worden of de geschiedenis zichzelf zal herhalen.

Ari Paul, de CIO van BlockTowerCapital, was ook aanwezig op het evenement. Hij is echter wat terughoudend over het gebruik van de future contracten. Hij gelooft meer in de adoptie van de cryptomunten onder de ‘normale’ burgers en de retail markt.

Het is volgens hem wachten de op de killer app met een dermate goede User Experience (UI) zodat on-ramps veilig, betrouwbaar en makkelijk te integreren zijn met bijvoorbeeld PayPal. Tot op heden is de perfecte formule voor zo’n app nog niet gevonden. Ondanks dat, ziet hij Bitcoin wel weer een volgende fase in gaan.

Bron: CCN

Lees meer over:
BakktfuturesICE