Binance verhoogt hefboom van bitcoin futures naar 125x

Binance verhoogt hefboom van bitcoin futures naar 125x

Handelaren in bitcoin (BTC) kunnen nu met nog meer risico speculeren op de prijs. Binance heeft namelijk bij de bitcoin futures de hefboom verhoogd van 20 keer naar 125 keer.

Bitcoin futures hefboom op Binance

De wijziging heeft betrekking op de future contracten bitcoin (BTC) /Tether (USDT). Een future is een net zoals een optie een derivatenvorm: speculatie op de koers door geld te lenen van een beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stel je legt voor 100 USDT in, dan is er een hefboom te kiezen tussen 1x en maximaal 125x. Bij een contract met een hefboom van 125x is 100 USDT ineens 12.500 USDT waard.

Dat is een zéér risicovolle strategie. Want verlies je de trade, dan sta je 12.500 USDT in de schuld bij Binance. Pakt de trade wél goed uit, dan betaalt Binance de winst aan je uit.

Futures zijn voorbehouden aan zeer ervaren handelaren. Voor beginnelingen is deze handelspraktijk af te raden.

Marktvraag

Volgens CEO Changpeng “CZ” Zhao is er in de markt vraag naar dit product. Hij ziet dat er steeds meer professionele handelaren deze markt betreden.

Opvallend is dat Binance een hoger volume weet te bewerkstelligen dan haar concurrentie de afgelopen dagen.

Na marktleider BitMEX staat Binance Futures qua handelsvolume op plek twee van de derivatenmarkt, gericht op retailers.

Beiden bedienen handelaren die niet geaccrediteerd zijn om bij CME te handelen of Bakkt. Vaak zijn dit investeerders buiten de VS. Volgens 'CZ' ligt de handelsactiviteit zelfs hoger dan op de spotmarkt (Binance.com).

Binance maakt winst: over het kwartaal drie is er $186 miljoen winst geboekt, zo blijkt uit cijfers van The Block Crypto. Een stijging van 56% ten opzichte van kwartaal twee.

Naar verluidt heeft Binance in haar bestaan nu één miljard dollar aan omzet gedraaid.

Volgens Aaron Gong staan er voor het futuresplatform nog de nodige verbeteringen op het programma dit jaar.

Bron: The Block Crypto

Lees meer over:
Bitcoin Binance futures

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties