Binance geeft update over 7.000 in hack gestolen bitcoin (BTC)

Changpeng “CZ” Zhao, de ceo van Binance, heeft vandaag een update gegeven over de 7.000 in een hack gestolen bitcoin (BTC). In het bericht geeft hij aan dat ze proberen de situatie zo transparant mogelijk aan te pakken. Ook is ervan bewust dat terughoudendheid geboden is om niet teveel informatie weg te geven. CZ is zich er terdege van bewust dat hackers meeluisteren met alles dat gezegd wordt en dat alles wat ze zeggen dus tegen hen gebruikt kan worden.

Binance hack

Het team maakt naar eigen zeggen veel progressie en het doel is om begin volgende week weer de mogelijkheid te geven om op Binance crypto te storten en op te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CZ en het team van Binance geven aan dat ze naar aanleiding van deze hack direct veel maatregelen nemen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt.

Zo worden er grote veranderingen doorgevoerd in de API, 2FA en het validatieproces bij het opnemen van je crypto. Daarnaast gaan ze KYC procedures aanscherpen en komt er support voor YubiKey, een stukje security hardware.

Binance en samenwerking

Binance gelooft dat het bedrijf en de industrie in het algemeen naar aanleiding van deze hack sterker zullen worden. Om dit mogelijk te maken is Binance een samenwerking aangegaan met enkele grote cybersecurity experts en bedrijven.

Er is recent ook veel contact geweest tussen de exchanges onderling en CZ heeft het al voorzichtig over een alliantie.

Via deze alliantie hoopt Binance de gestolen tegoeden van de hacker te kunnen bevriezen en nauwere samenwerking in de toekomst mogelijk te maken.

Excuses

CZ sluit het bericht af met een excuses aan de crypto community. Eerder deze week opperde hij in een AMA de mogelijkheid voor een “reorg” van de Bitcoin blockchain om zo de verloren tegoeden aan miners terug te geven.

Hij geeft aan dat hij erg communicatief is en daar soms wellicht een beetje in doorschiet. Tegelijkertijd vindt hij het belangrijk om dit te blijven doen.

Volgens CZ is Binance zijn constante, transparante communicatie wat hen onderscheid met “the old way of doing things”. Het voorstel voor een reorg is daar onderdeel van, de community heeft vervolgens gesproken en het plan is van de baan.

Begin volgende week zullen we zien hoeveel progressie er is gemaakt, uiteraard houden wij je hier van op de hoogte.

Bron: Binance
Bron afbeelding: Flickr.com