Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Binance US gaat woensdag 18 september open voor registratie en het van crypto-tegoeden. Dat maakt de ruilbeurs uit Malta bekend in een blogpost. Formeel werd de handel voor Amerikanen op Binance.com op 12 september gesloten.

Binance US start 18 september

Na het doorlopen van de know-your-customer-procedure kunnen klanten tegoeden van de volgende cryptomunten storten: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) en Tether (USDT).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de long list van Binance stonden in eerste instantie dertig coins, maar Binance start met de vijf 'majors' en stablecoin Tether (de genoemde coins hebben minstens 4 miljard aan 'market cap', red.).

Binance US opent vandaag de deuren voor handel in bitcoin en 5 altcoins

Het is onbekend wanneer de handel gaat starten. Binance US gaat zich vestigen in San Francisco en opereert in de VS onder een licentie van BAM Trading Services.

De ruilbeurs heeft al locaties in Malta, Singapore, Hong Kong, Jersey en Uganda.

Voorlopig zijn klanten uit de staat New York uitgesloten, omdat daarvoor een aparte licentie nodig is.(BitLicense, red.).

Opknippen Binance.com

De ruilbeurs moet haar ‘hoofddomein’ Binance.com onder druk van Amerikaanse autoriteiten opknippen en is per 12 september gesloten voor klanten gevestigd in de VS.

Het is algemeen bekend dat de druk vanuit autoriteiten, in de VS in het bijzonder, op de handel van ongereguleerde tokens toeneemt.

Ook is niet bekend hoeveel volume Amerikaanse klanten op Binance.com voor hun rekening namen. Binance heeft 'overall' het meeste handelsvolume per dag. Tussen het sluiten vandaag en het openen van de nieuwe beurs zit ruim één week.

Volgens tools als Similarweb werd de website van Binance in ieder geval heel vaak bezocht vanuit Amerika. De exacte cijfers zijn dus niet bekend, maar naar schatting gaat het om 8-10% van de bezoekers.

Binance wil deze markt niet verliezen, daarom is een eigen Amerikaanse beurs een logische stap.

Door het opknippen voorkomt Binance een onderzoek naar haar bedrijf vanuit een Amerikaanse toezichthouder.

Zo heeft de CFTC, waakhond op de commodity - en futuremarkt, concurrent BitMEX in onderzoek. Onlangs is bij deze derivatenbeurs een MT-lid opgestapt.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan