Binance blokkeert per 12 september Amerikaanse klanten, lanceert nieuwe exchange in VS

Binance gaat uitbreiden naar de VS met een nieuwe exchange via een Amerikaanse partner. Maar de aankondiging komt met een bijsluiter: per 12 september zijn Amerikaanse klanten geblokkeerd van de ‘hoofd-exchange’ Binance.com.

Klanten uit ‘bepaalde jurisdicties’ voldoen niet meer aan de nieuwe voorwaarden om te mogen handelen op Binance.com. De nieuwe voorwaarden hebben betrekking op Amerikaanse klanten en gaan in over 90 dagen, per 12 september dus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De duale aankondiging markeert een strategische stap van Binance: voeten aan de grond krijgen in het ‘beloofde land’ Amerika, waar Coinbase en tot op bepaalde hoogte Kraken de markt beheersen.

Maar het mes snijdt aan twee kanten: door Amerikaanse klanten tijdig uit te sluiten van bijvoorbeeld het aankopen van utility tokens, wordt ingrijpen van de Amerikaanse autoriteiten voorkomen. Dit geeft ceo Changpeng “CZ” Zhao van Binance met zoveel woorden zelf toe op Twitter in antwoorden onder deze tweet.

Binance en de VS

Het bedrijf uit Malta heeft Binance US opgericht, een nieuw crypto exchange specifiek voor Amerikaanse klanten. Binance geldt als de grootste cryptobeurs ter wereld qua handelsvolume met ‘meer dan 10 miljoen geregistreerde accounts’.

Het bedrijf gaat samenwerken met BAM Trading Services, een in de VS gereguleerde handelspartij. BAM gaat het platform beheren, maar de onderliggende technologie is afkomstig van Binance.

“CZ” zegt in een verklaring:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Changpeng “CZ” Zhao”]”Binance US staat onder leiding van onze lokale partner BAM. We gaan de Amerikaanse markt bedienen volledig conform de geldende wet – en regelgeving.”[/penci_blockquote]

Welke partner?

Maar wie is BAM Trading Services? Het bedrijf is geregistreerd als dienstverlener bij toezichthouder Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Bij de registratie is een adres vermeld uit San Francisco.

Uit onderzoek van Coindesk blijkt dat BAM Trading werkt met Koi Compliance, onderdeel van ‘over-the-counter-handelaar Koi Trading. Opvallend: Binance Labs investeerde $3 miljoen in Koi Trading op 24 januari.

Een woordvoerder van BAM Trading Services zegt in hun persbericht: “We willen een veilig en compliant handelsplatform bieden. Dit is het begin van langdurige samenwerking met Binance.”

Bronnen: Binance / BAM Trading Services

Lees meer over:
BinanceVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...