Bitcoin duikt naar $10.800 (-21%), Amazon-dochter Twitch accepteert BTC

Bitcoin (BTC) duikt vandaag onder de $11.000. De koers staat op moment van schrijven rond de $10.800, een dikke min van 21% de afgelopen 24 uur. De altcoins worden in misère meegetrokken. De afgelopen twee dagen laat bitcoin twee gezichten zien. Gisteren is bijna een top bereikt van $14.000 en nu duikelt de koers richting $10.000, de grens die afgelopen vrijdagnacht is gebroken. Volgt een verdere dip? Of volgt herstel? We selecteerden op Twitter een paar populaire crypto-analisten met hun visie.

Verder in het nieuws: streamingdienst voor games Twitch, onderdeel van Amazon, gaat weer bitcoin en bitcoin cash als betaalmiddel accepteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptotwitter over bitcoin

Eerder vandaag schreven we dat de mini-crash van woensdagavond donderdag nog even nadreunt in de cryptomarkt. Voorlopig is de trend van de koers nog neerwaarts. Hoe beoordelen populaire analisten op Twitter de dip?

Analist Joe McCann ziet dat bitcoin de vijfdaagse moving average aan het testen is.

De jongens van Trading Room gaat er vanuit dat een diepere dip volgt en nemen een ‘long’ positie in vanaf $9.750 tot $10.450.

Josh Rager ziet voorlopig geen reden tot paniek en vindt een koers onder de $10.000 weer zorgelijk.

Tom Lee, bekend als analist van Fundstrat en ‘bitcoin bull’, maakt nog even duidelijk dat bitcoin en cryptovaluta ‘zeer volatiele assets’ zijn. Hij reageert op een tweet van persbureau Bloomberg, die er fijntjes inwrijft dat de bitcoin koers weer zeer snel inzakt.

Altcoins

Ook de altcoins leveren flink in USD-waarde in. De dominantie van bitcoin in de markt ligt stabiel rond de 65%.

Beleggersveteraan Peter Brandt heeft er een hard hoofd in dat er nog een periode komt dat altcoins continu stijgen (altseason, red.). Hij trekt een vergelijking met de opkomst van internetbedrijven.

Tijdens de dotcomcrisis aan het einde van vorige eeuw zijn vele, overgewaardeerde bedrijven gesneuveld.

Ook analist Josh Rager retweet zijn eerdere tweet uit 21 juni. Hij denkt dat grotere en nieuwere altcoins het huidige tij overleven en dat vooral de kleinere ‘alts’ het lastiger krijgen.

Hij geeft als voorbeeld ICON (ICX), een project waar het al een tijdje stil rond is.

Twitch en bitcoin

Amazon-dochter Twitch gaat weer bitcoin (BTC) en bitcoin cash (BCH) als betaalmiddel accepteren. Eerder dit jaar heeft de streamingdienst voor games deze betaaloptie stilletjes verwijderd.

Gebruikers konden hun abonnement met BTC afrekenen via betaalprovider Bitpay. Die optie is weer nieuw leven ingeblazen, ook Bitpay zet ditmaal de BTC om in dollars voor Twitch. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om het niet aan de grote klok te gaan hangen.

Adoptie voor bitcoin als betaalmiddel is groeiende. Zo kunnen gebruikers van de Cash app van Square, nu bitcoin storten op hun account. Square kent dezelfde eigenaar en oprichter als Twitter: Jack Dorsey.

Eerder dit jaar maakten onder meer Starbucks bekend dat het BTC-betalingen gaat accepteren, net zoals Amazon-dochter WholeFoods.

Bronnen: Messari / Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...