Bitcoin analyse: BTC kan elk moment uitbreken richting $12.330

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin zag afgelopen week een mooie dip naar $9.600, maar wist zich snel goed te herstellen. Wat kunnen we verwachten nu ook Bakkt met een paar dagen live gaat?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Als de candlestick van deze week sluit, komen we terecht in de week dat Bakkt live gaat. Wordt het een “sell the news” event of zit het al in de prijs berekend en gaan we daarom dus omhoog? Wie zal het zeggen. Het enige wat we kunnen doen is ons voorbereiden op de bearish en bullish scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers op de wekelijkse (zie figuur 1) ziet er nog goed uit. Ondanks de dip naar $9.600 lijkt de prijs boven de 12EMA (blauwe lijn) te willen gaan sluiten.

Het feit dat we nog steeds in de driehoek zitten, vertelt me dat de uitbraak vrij agressief zal zijn. Targets voor de prijs omlaag zijn de 21WMA (oranje lijn, $9.300), 26EMA (rode lijn, $8.900) en de 100WMA ($7.700). Ik verwacht eigenlijk niet dat de het zo extreem zal zijn dat de koers richting de 50WMA zal gaan.

Verder blijft het volume afnemen wat hoort bij een ‘driehoek formatie’. Daarnaast is ook te zien dat de RSI gevangen zit tussen de rode support en resistance lijn. Als je terugkijkt in de RSI balk, zie je ook waarom het belangrijk is dat de RSI support houdt. Het stond enkel in de bear markt onder het huidige niveau.

Bitcoin analyse: BTC kan elk moment uitbreken richting $12.330
Figuur 1: De koers lijkt deze week boven de 12EMA (blauwe lijn) te willen sluiten. De RSI zitten tussen support en resistance en het volume blijft afnemen.

Tot zo ver de supports voor het geval dat de koers omlaag uitbreekt. Andere belangrijke steunpunten en doelen voor een uitbraak naar boven zien we op de dagelijkse grafiek.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (zie figuur 2, hieronder) is de koers meer bearish. De koers blijft lower highs maken en daarnaast zit de prijs onder de 50DMA, 100DMA, 12EMA en 26EMA. Het ondervindt nu vooral een resistance van de laatste twee.

Bullish scenario

In de grafiek heb ik twee groene balken getekend. De bovenste is support die de koers moet zien te houden voor een bullish scenario. De onderste balk is het doel als support breekt. Als de koers naar boven uitbreekt, dan denk ik dat de eerste resistance (groene lijn) op $10.970 vrij rap wordt gebroken om vrij snel door te stomen naar $12.330.

Bearish scenario

Breekt de support, dan kijk ik naar de eerder genoemde doelen van de wekelijkse grafiek (zie hierboven, figuur 1). Daarbij pak ik ook de onderste groene balk waar ook de 200DMA loopt. De 200DMA zit nu op ongeveer $8.200.

Bitcoin analyse: BTC kan elk moment uitbreken richting $12.330
FIguur 2: De koers ondervindt resistance van de 12EMA en 26EMA, en zit onder de 50DMA en 100DMA. Target bij uitbraak omhoog is $12.330. Omlaag de 200DMA op $8200.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De 4uur grafiek (zie figuur 3) ziet er ook bearish uit nu de koers onder de 12EMA en 26EMA is gezakt.

Ik had eigenlijk verwacht dat de koers verder richting de onderkant van de descending triangle zou gaan toen het onder de onderste rode support lijn kwam. De bulls waren er echter snel bij toen de RSI ook oversold raakte.

Dat bracht de koers weer snel terug naar de de bovenste rode resistance lijn om vervolgens toch weer langzaam onder de 12EMA en 26EMA te zakken. De eerste indicatie van een uitbraak naar boven zal zijn als de 12EMA (blauwe lijn) de 26EMA (rode lijn) weer naar boven kruist.

Bitcoin analyse: BTC kan elk moment uitbreken richting $12.330
Figuur 3: De bears hebben de overhand en hebben de koers onder de 12EMA en 26EMA gebracht.

Conclusie: Bitcoin staat op uitbreken

De koers kan elk moment uitbreken, vooral nu de lancering van Bakkt overmorgen live gaat. Doordat de koers al geruime tijd in de descending triangle zit, verwacht ik dat het een vrij extreme beweging omhoog of omlaag zal zijn.

Het doel voor een uitbraak omhoog is $10.970, die snel gebroken zal worden om naar $12.330 te gaan. Naar beneden zijn de doelen de 21WMA (oranje lijn, $9.300), de 26EMA (rode lijn, $8.900) en de 100WMA ($7.700) op de wekelijkse grafiek. Op de dagelijkse grafiek is de onderste groene rechthoek waar de 200DMA ($8.200) doorheen loopt.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook/Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinde