Aantal bitcoin ATM’s in de VS groeit, teller wereldwijd boven 6.000

Het aantal bitcoin ATM’s in de VS blijft groeien. Bitcoin ATM-fabrikant Bitstop uit Miami sluit een samenwerking met Simon Malls, een van de grootste winkelcentra exploitanten van Amerika. Beide partijen willen het aantal pinautomaten voor de feestdagen snel gaan uitbreiden op diverse locaties.

Bitcoin ATM’s

BitStop heeft al apparaten neergezet bij vijf Simon Malls vestigingen in Californië, Florida en Georgia. Volgens medeoprichter en CEO Andrew Barnard is timing zeer bepalend:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien graag dat klanten van onze winkelcentra bitcoin kunnen inslaan tijdens Black Friday en de Kerstdagen’.[/penci_blockquote]

Uiteindelijk wil Bitsop machines gaan plaatsen bij meer dan vijfhonderd locaties voor einde van 2020, aldus Barnard.

Bekend is de installatie van een apparaat op het internationale vliegveld van Miami medio oktober.

Teller door 6.000 grens

Momenteel zijn er wereldwijd ruim 6.000 bitcoin pinautomaten geïnstalleerd, bijgewerkt door marktonderzoeker Coin ATM Radar. Eind juni ging het aantal apparaten nog door de 5.000-grens.

Aantal bitcoin ATM's in de VS groeit, teller wereldwijd boven 6.000

Bron: Coin ATM Radar (bijgewerkt t/m 26 november)

Bij Statista zijn de cijfers bijgewerkt tot en met de maand oktober en staat de teller op ruim 5.900 stuks.

Hoe is de groei te verklaren? Zo zijn de fees om bitcoin te kopen via een ATM hoger dan bij een ‘normale’ exchange of broker.

Een paar redenen op een rij:

De opkomst trekt wel degelijk de aandacht van overheden en opsporingsinstanties die meer grip willen krijgen op het fenomeen. Zo heeft de Amerikaanse belastingdienst IRS verscherpte controles aangekondigd.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuwsBTCVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...