bitcoin pinautomaten ATM BTC prijs
Nieuws » Er zijn nu meer dan 5000 Bitcoin ATMs geïnstalleerd over de hele wereld

Er zijn nu meer dan 5000 Bitcoin ATMs geïnstalleerd over de hele wereld

Bitcoin ATMs aka pinautomaten voor bitcoin groeien gestaag in aantal. CoinATMRadar houdt de data omtrent deze ATMs bij en bevestigt dat er nu wereldwijd meer dan 5.000 van deze apparaten zijn.

Volgende laatste cijfers kun je 5.006 pinautomaten vinden in 90 verschillende landen. Bij deze grote stukken hardware kun je bitcoin kopen en/of verkopen. Sommige van deze machines bieden beide aan.

Deze cijfers zijn de minimale hoeveelheid aan pinautomaten. Het is goed mogelijk dat lang niet alle bitcoin ATMs zijn geregistreerd.

Amerika

Volgens de data van CoinATMRadar is Amerika koploper op het gebied van bitcoin pinautomaten. De grootste fabrikant in deze markt is sinds kort General Bytes, eerder was dat Genesis Coin.

Naast de klassieke manier van omruilen komen er ook nieuwe partijen met andere concepten. Coinstar installeerde eerder dit jaar op ruim 2.200 van hun automaten een optie om BTC te kopen. Je betaalt dan wel  een dikke fee van 4%, overigens.

Met het bonnetje uit de automaat kun je online je bitcoin claimen. Een beetje omslachtig, dat moet gezegd worden.

Pinnen

Normaliter ga je als normale belegger gewoon lekker naar een cryptobeurs om BTC te kopen. Maar met de regelgeving die wereldwijd strenger dreigt te worden op het gebied van klantgegevens kun je ook kiezen voor een andere optie.

Met behulp van een veilig fysiek apparaat kun je misschien wat meer privacy behouden bij een aankoop.

Je kunt bij sommige van deze ATMs je contante geld inleveren voor bitcoin. Dit zorgt ervoor dat je niet al je gegevens achter moet laten bij een bepaalde partij. Dat is niet voor iedereen nodig en nuttig, maar er zijn nou eenmaal mensen die erg gesteld zijn op hun privacy.

Andere landen

Amerika is dus nummer één met ruim 300 bitcoin ATMs. Canada staat op de tweede plaats met net geen 700 automaten. Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben er beide ruim 200 en staan op plek drie en vier.

Nederland heeft 35 geregistreerde plekken waar je fysiek bitcoin kunt halen uit een automaat.

Bron: Cointelegraph

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook ‘gegrild’ tijdens hoorzitting Senaat over Libra cryptomunt

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) op $9.535 (-12%), cryptomarkt daalt $100 miljard in één week

Wessel Simons

BM Nieuwsupdate #3: Bitcoin in het Witte Huis en het huwelijk tussen Ethereum en Bitcoin Cash

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder