Bitcoin optimist Tom Lee (Fundstrat): ‘Bakkt geeft reputatie BTC boost’

Tom Lee, de medeoprichter van Fundstrat, weet zeker dat Bakkt goed zal zijn Bitcoin. Volgens hem brengt het een bepaalde mate van vertrouwen en rust in de markt.

Het zal er ook voor zorgen dat grote institutionele investeerders op een goede en acceptabele manier in contact kunnen komen met cryptocurrencies.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tom Lee over Bakkt en Bitcoin

Tom Lee staat bekend als echte bitcoin-rasoptimist. Veel van zijn uitspraken zijn positief en zorgen voor en geplaveid padje.

Eerder deed hij al een uitspraak dat BTC de $100.00 kan bereiken. Hij voegde er echter wel aan toe dat een dergelijke prijs wel zal zorgen voor flink wat tegengas vanuit bijvoorbeeld het Witte Huis.

Volgens Lee zal het platform een injectie geven aan de reputatie voor de hele cryptomarkt. Deze heeft in de afgelopen jaren toch wel wat schade opgelopen. Bakkt kan dat volgens de baas van Fundstrat in een klap oppoetsen.

Bakkt is een product van de ICE. Dit is de Intercontinental Exchange en zij bieden bitcoin futures aan die gebacked zijn door fysiek aanwezige bitcoins. Op 23 september zal het platform live gaan, nadat het enige weken terug al werd geopend voor de eerste horde testers.

Crypto 101: Bitcoin futures, wat zijn dit eigenlijk?

In tegenstelling tot futures van de CME, krijgen de klanten van Bakkt hun geld uitbetaald in BTC als het contract verlopen is.

Tijdlijn Bakkt

De launch van bakkt stond eerdaags gepland voor december 2018. Er is echter vertraging opgelopen en de opening is meerdere malen uitgesteld. Hieronder hebben we enkele data en aankondigingen voor je op een rijtje gezet

En dan is het 23 september eindelijk zo ver! Bakkt wordt geopend. Vorige week werd er $1 miljard aan BTC verstuurd. Er gingen geruchten dat dit te maken zou hebben met Bakkt.

Deze opening komt nagenoeg gelijk met het de tijd dat de descending triangle van de Bitcoinkoers een breakout kan verwachten. Gaat het de katalysator en de push zijn die Bitcoin naar nieuwe hoogten zal sturen?

Bron: news.u.today