Bitcoin bedrijf Riot Blockchain plaatst 1.000 Bitmain miners bij

Riot Blockchain, genoteerd aan techbeurs NASDAQ, plaatst 1.000 Bitcoin (BTC) miners bij. Het gaat om Bitmain S19 Pro modellen met een capaciteit 110 terahash per stuk.

Bitcoin mining bedrijf

De totale order kost 2,3 miljoen dollar en is geleverd door Bitmain, de bekende Chinese fabrikant. Riot Blockchain heeft de machines uit eigen middelen gekocht zonder lening.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zijn één van nieuwe modellen van Bitmain, wat betekent dat men met minder elektriciteit verbruikt om hetzelfde of méér hashpower te genereren.

Ook Riot, net zoals zoveel vele miners, heeft fors geïnvesteerd in haar hashrate. Sinds eind 2019 is de rekenkracht met maar liefst 467% toegenomen.

Eerder dit jaar namelijk plaatste het bedrijf ruim 1.000 nieuwe machines (S17’s) bij een farm in Oklahoma, VS.

Uit het jaarverslag blijkt dat de firma 6,7 miljoen dollar bruto omzet heeft gegenereerd met mining in 2019.

Difficulty rate

Vandaag is de bitcoin (BTC) mining difficulty rate gedaald met 9 procent. Elke twee weken past de moeilijkheidsgraad van het protocol automatisch aan.

Een daling is (tijdelijk) gunstig voor miners, omdat bij – gelijkblijvende rekenkracht – het ‘gemakkelijker’ is om het volgende block te vinden. Het kan er ook voor zorgen dat oudere machines zoals de S9 Antminer tijdelijk weer even winstgevend zijn.

Het is een wisselwerking, want zodra er weer meer miners (en meer rekenkracht) aangesloten zijn, neemt de rekenkracht en daarmee de difficulty rate (na 2.106 nieuwe blokken) weer toe.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...