Bloomberg: ‘CFTC stelt onderzoek in naar bitcoinbeurs BitMEX’

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een onderzoek gestart naar de activiteiten van BitMEX. De derivatenbeurs is gevestigd in Hongkong en gereguleerd op de Seychellen. Dat meldt persbureau Bloomberg, die zich baseert op ‘bronnen dichtbij de kwestie’.

CFTC en BitMEX

De toezichthouder onderzoekt of BitMEX Amerikaanse beleggers heeft laten handelen op de beurs. Sinds januari 2019 is de Noord-Amerikaanse markt voor BitMEX uitgesloten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij wet is het namelijk verboden dat Amerikaanse beleggers gebruik maken van BitMEX en vergelijkbare handelsplatforms. Denk bijvoorbeeld aan het Nederlandse Deribit, die ook derivaten aanbiedt. Dit verbod geldt sinds januari dit jaar. De Canadese beurswaakhond greep in omdat BitMEX niet over de juiste papieren zou beschikken en dus ongeautoriseerd en zonder de juiste licenties te werk ging.

Een van de manieren om een blokkade te omzeilen, is het gebruik van een VPN-verbinding. Daarmee kan een internetverbinding uit de VS weggeleid worden naar een ander herkomstland.

Binance

Amerikaanse overheden voeren de drup op cryptobeurzen op. Bittrex en Poloniex hebben het aantal aan cryptomunten verminderd. Ook Binance sluit per september voor Amerikaanse beleggers en lanceert een aparte Amerikaanse entiteit onder de FinCEN-registratie van BAM Trading Services.

BitMEX gaat bij monde van een woordvoerster niet in op de berichtgeving. Ook de CFTC heeft geen officieel bericht naar buiten gebracht.

Dit artikel wordt geupdate, naarmate er meer informatie loskomt.

Bron: Bloomberg

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEXCFTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...