Bitcoin (BTC) door de $10.000! Nieuw koersrecord sinds maart 2018

Bitcoin (BTC) is het voor het eerst sinds maart 2018 weer boven de $10.000 uitgekomen. Vannacht rond 1.30 uur is de magische grens beslecht. De koers op moment van schrijven is $10.089 bij marktindex Messari.io.

De zomer is officieel begonnen en BTC geeft ons een reden voor een zomers feestje. We breken opnieuw de magische grens van $10.000!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vanaf december 2017 raakte de prijs van bitcoin in een behoorlijk dal. Van prijzen rond de $20.000 per BTC duikelde de koers helemaal terug naar $3.200.

Disclaimer: dit artikel is niet bedoeld als beleggingsadvies.

Van $20.000, naar $3.000. En nu weer terug bij $10.000!

Bitcoin dip naar $3.200

In bovenstaande grafiek is het koersverloop van de afgelopen jaren goed te zien. Een duidelijk beeld met een hoge top eind 2017 en begin 2018. Daarna volgde een diep dal naar de bodem. Die bodem lag zo rond het prijspunt van $3.200 per BTC.

Een flinke klap voor iedereen die tijdens de run naar $20.000 is ingestapt. Hoe vooruitstrevend en positief bitcoiners ook zijn, de moed zakt je wellicht even in de schoenen na een prijsdaling als deze.

Echt doorgewinterde mensen (Ook wel ‘hodlers of last resort’ genoemd, redactie) blijven rustig zitten bij dit soort koersen, maar die waren (en zijn) er nog niet zoveel. Een (beetje) paniek op de markt dus.

Doorbouwen in 2018: Lightning Network

Terwijl de prijs daalt wordt er wel gewoon nog steeds gebouwd aan het ecosysteem van bitcoin. Het fundament is nu in 2019 sterker dan ooit. Maar daar was de markt lange tijd niet van onder de indruk. In 2018 kende bitcoin qua prijs eigenlijk geen echte hoogtepunten.

In maart 2018 werd bijvoorbeeld het Lightning Network gelanceerd. Lightning is een schaalbaarheidsoplossing die er voor zorgt dat je razendsnel bitcoin kunt verzenden zonder daar de onderlaag van bitcoin mee te belasten. Een oplossing die gebouwd is op een nieuwe laag bovenop bitcoin.

In diezelfde periode hing de prijs van BTC overigens ook voor het laatst boven de $10.000. Het sentiment werd er niet beter op en dat zorgt voor een nog groter dal.

Dit soort ontwikkelingen kunnen normaliter zorgen voor een positiever segment in de markt. In 2018 was dit echter niet het geval. Het Lightning Network bevond (en bevindt) zich nog in de testfase en de markt was niet onder de indruk.

Andere ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en privacy zijn minder flashy en herstel van de markt bleef uit.

In maart 2018 konden bitcoiners voor het laatst hun geliefde cryptomunt verkopen voor $10.000

Zak maar lekker door

Met een prijs van $3.200 kende bitcoin haar dieptepunt van de laatste jaren in november en december van 2018. In de onderstaande grafiek is dat dipje duidelijk te zien.

Maar naar regen komt zonneschijn, dat geldt ook voor de mensen die beleggen in bitcoin. Sinds april 2019 trekt de koers weer redelijk aan. Op 1 januari lag de prijs van een bitcoin rond $3.800, terwijl we nu dus weer boven de $10.000 zitten.

Dat is een flinke stijging van ruim 160% dit jaar!

Op de grafiek is duidelijk de dip te zien in november 2018.

En dan nu: weer $10.000

Het heeft even geduurd, maar bitcoin lijkt weer in een lekkere flow te zitten. Met het doorbreken van de $10.000 begint men weer positief te worden.

Twee voorbeelden van prominente mensen in de crypto industrie die erg positief zijn over de huidige koers:

Misschien zien we het allemaal iets te rooskleurig in. Maar de fundamenten voor een leuke ontwikkeling van het project worden steeds duidelijker. Zo kende het netwerk voor het eerst sinds 2017 weer meer dan 1 miljoen actieve adressen.

Ook is het voor de meeste mensen makkelijker dan ooit om aan bitcoin te komen. Tal van bitcoin brokers hebben inmiddels hun plekje gevonden in de markt en zijn open for business.

Tijdens de run naar $20.000 moesten cryptobeurzen hun deuren nog sluiten voor nieuwe aanwas. De kans dat dat nog een keer gebeurt is klein, er zijn namelijk veel meer plekken om te handelen.

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar de prijsactie dit jaar is positief voor de beleggers.

Het is nu wachten op de journaals die weer openen met de bitcoin prijs, dan kan het feest misschien wel weer écht beginnen..

Kanttekening

Het is natuurlijk super fijn en goed nieuws dat de prijs van bitcoin er weer langzaam bovenop krabbelt. Maar ‘we’ zijn er nog lang niet. Bitcoin is gemaakt om de huidige financiële wereldorde aan te vallen. Een manier om de macht van centrale banken en andere belanghebbenden op zijn minst te verkleinen.

En dat zal, ook na deze prijsstijging, niet zonder slag of stoot gaan. Niemand in de cryptospace zou zichzelf rijk moeten rekenen, ook niet na positieve nieuwtjes of grote stijgingen in je portfolio.

Wees voorzichtig en investeer geen geld dat je niet kunt missen.

Hup bitcoin!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...