Bitcoin (BTC) daalt onder $9.900, SEC deelt boete uit aan ICORating

Bitcoin (BTC) heeft het afgelopen etmaal circa 2% aan waarde ingeleverd. Op moment van schrijven staat de koers op $9.885 bij Bitstamp en vertoont een dalende trend.

Onder de altcoinvolgers op Twitter heerst er optimisme over de koersen. Enkele altcoins weten namelijk zeer voorzichtig te profiteren van de stagnatie van BTC. Zo staan Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Neo (NEO) ten opzichte van BTC in de plus (in BTC-eenheden satoshi’s, red).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer in het nieuws: ICORating heeft een boete gekregen van beurswaakhond SEC wegens misleiding van beleggers.

Bitcoin (BTC) koers

De totale waarde van de cryptomarkt ligt op $259 miljard, waarbij Bitcoin ruim 68% voor haar rekening neemt. De markt heeft sinds dinsdagnacht ruim 20 miljard dollar aan waarde ingeleverd. Op 6 augustus stond de markt nog op 317 miljard dollar.

Bitcoin (BTC) daalt onder $9.900, SEC deelt boete uit aan ICORating

De cryptomunt weet het narratief van de bitcoin futures platform Bakkt nog niet volledig uit te spelen. Gaat een mogelijke goedkeuring van de VanEck/SolidX ETF op 19 oktober dan voor nieuw momentum voor BTC zorgen?

Dat valt gezien eerdere uitspraken van de SEC te betwijfelen, maar voorlopig wordt de koers bij $11.000 ferm afgewezen. Op 13 augustus is BTC onder de $11.000 gezakt. De laatste top dateert van 6 augustus met een koers van ca. $12.200.

Een afvlakkende koers heeft -logischerwijs – een negatieve impact op de marktpositie van BTC, ziet ook marktanalist Willy Woo.

Zijn lijnen impliceren dat de marktwaarde van altcoins mogelijk een bodem hebben afgemeten tegen de marktwaarde van BTC. Ook het relatieve volume van de alts neemt wat toe, na een eerdere daling.

Onderaan zijn tweet geeft hij nog nader uitleg over zijn grafiek. De waarde van altcoins in zijn grafiek is gebaseerd op kapitaal dat in deze (zéér) speculatieve assets is gestoken.

Cryptotwitter over altcoins

Een aantal ‘majors’ weten te stijgen ten opzichte van BTC. Ook zeer kleine cryptomunten zoals Everex, Bytecoin en Metal scoren in de dubbele cijfers. Benadrukt moet worden dat dit een tijdelijke opleving kan zijn en dat altcoins veel verlies (in BTC) moet goedmaken.

In 2019 hebben de kleinere cryptomunten ten opzichte van bitcoin (fors) ingeleverd. Ze hebben nog een lange weg om (gemeten in satoshi’s, red) volledig te herstellen van de cryptowinter die in het voorjaar van 2018 is ingezet.

Niettemin is het blijkbaar tijd voor wat optimisme op Cryptotwitter nu BTC stagneert. Ook de doorgaans goed ingevoerde trader en analist Luke Martin ziet kansen bij Cardano (ADA) en Tron (TRX).

Ook de Wolf of All Streets ziet de koers van bitcoin afvlakken en heeft – toevallig? – een positie in Tron (TRX) geopend.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Cryptodude waarschuwt beleggers om niet gelijk ‘groene candles’ te kopen.

Beurswaakhond SEC beboet ICORating

De US Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een boete uitgedeeld aan ICORating wegens het ontbreken van een duidelijke disclaimer op haar website terwijl het tegen een vergoeding Initial Coin Offerings (ICO’s) aan het promoten (‘shillen’) was. Dat maakt de beurswaakhond in een persbericht bekend.

De SEC acht bewezen dat ICORating ‘sectie 17b uit de Securities Act van 1933’ heeft overtreden: een platform moet beleggers beschermen tegen misleiding of fraude door de aanbieders van een effect, in dit geval een token.

Voor juli 2018 heeft ICORating geen disclaimer getoond. Het ‘onderzoeksbureau’ trad naar buiten toe als onafhankelijk, maar was dit in de praktijk niet. Klanten kocht feitelijk hun waardering, uitgedrukt in één tot vijf sterren. Het bedrijf uit Rusland heeft de 268 duizend dollar boete betaald zonder de aanklacht toe te geven.

BTC lunchupdate

Interesse in een technische analyse van bitcoin (BTC)? Om 12 uur komt onze analist Martijn met een verse BTC analyse voor tijdens de lunch.

  By Wessel Simons

  Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Nieuws
  Bitcoin koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Bitcoin blijft in 2024 doorknallen. De prijs per BTC staat voor het eerst in ruim...

  bitcoin bullish Nieuws
  “Bitcoin opnieuw op $57.000 maar de markt staat op zijn kop”

  De bitcoin koers is deze week voor het eerst sinds 2021 weer op het niveau...

  Lees meer