Bitcoin (BTC) stijgt door $10.700, transactie van $1 miljard tegen lage kosten

De bitcoin (BTC) koers is deze vrijdagochtend door de $10.700 gebroken. De koers bij Bitstamp is op moment van schrijven $10.730.

De marktdominantie is een paar procentpunten gestegen naar 71 procent. De meeste altcoins in de top 25 staan op verlies ten opzichte van bitcoin: alleen Binance Coin en Monero (XMR) weten zich te handhaven in satoshi’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cryptomunten zoals Tron (TRX) en de Leo munt van Bitfinex leveren in.

Crypto Monk wijdt nog een tweetje aan Tron.

Cryptotwitter over bitcoin

We zien dat bitcoin op deze vrijdagochtend ruim $150 stijgt na een periode schommelen tussen $10.500 en $10.600. Wat zeggen de analisten over de korte termijn koers van BTC?

Bitcoin (BTC) stijgt door $10.700, transactie van $1 miljard tegen lage kosten

Bitcoin (BTC) koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

Analist Josh Rager trekt een historische vergelijking met het jaar 2015/2016, implicerend dat
de trend zich bij bitcoin kan herhalen. Uit het niets ging de prijs destijds twee keer over de kop.

In deze en bovenstaande tweet benadrukt hij dat het $9.000 niveau een belangrijke support is.

De analist van Big Chonis wijst erop dat het aantal long-posities (speculatie op een hogere koers, red) het aantal short-posities in speculatiewaarde overtreft. Dat kan gezien worden als een ‘bullish’ signaal.

Bitcoin als protocollaag

In veel online discussies gaat het vaak over bitcoin als betaalmiddel, maar een belangrijke functie is bitcoin als wereldwijde protocollaag om transacties te verwerken.

In een recente transactie van circa $1 miljard dollar bewijst bitcoin haar functie als protocol, zo merkt analist Yassine Elmandjra van ARK Invest op.

Wat is er aan de hand? In één transactie wisselde er ruim 94,5 BTC van eigenaar, waarbij de transactiekosten op 0.001% lagen, omgerekend 0.06 BTC (circa $600, red).

Om 12 uur op de site: de technische bitcoin analyse van Het Crypto Huis.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...