‘Bitcoin wordt komende maanden aantrekkelijker’ aldus vermogensbeheerder van $10 miljard

Nigel Green, de CEO van deVere Group, schrijft dat bitcoin de komende maanden aantrekkelijker zal worden als gevolg van het ‘post-coronavirus economisch beleid’.

Green klinkt misschien als een onbekende naam, maar hij is de oprichter van een financieel adviesbureau dat een vermogen van $10 miljard in beheer heeft. En het is deze Green die zegt dat Bitcoin gesterkt gaat worden door de economische veranderingen die er in de hele markt plaatsvinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Koopdruk voor Bitcoin

Green benadrukte in gesprek met Financial Mirror de “enorme” koopdruk die er in het verleden kwam door de halving van bitcoin. Hij zegt dat de verlaging van de beloning in mei een soortgelijke katalysator zal kunnen zijn.

Hij legde ook uit de economische gevolgen van het coronavirus een gunstige omgeving creëert voor bitcoin:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]We zijn op weg naar een tijdperk van rentetarieven rond de 0%. Dit vermindert de prikkel om fiat-valuta te behouden. Bovendien leiden renteverlagingen doorgaans tot een hogere inflatie, wat de koopkracht van traditionele valuta vermindert.[/penci_blockquote]

Hierdoor trekt hij een eenvoudige conclusie:
[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Daarom worden Bitcoin en andere gedecentraliseerde cryptocurrencies aantrekkelijker en zal de prijs hierdoor stijgen.[/penci_blockquote]

Green richt zich met een van zijn bedrijven ook op de crypto-industrie. deVere heeft een app ontwikkeld waarmee je op een simpele manier je crypto’s kunt managen.

Nieuwe economie

In een recente blogpost betoogde Green ook al dat het coronavirus investeerders zou dwingen nieuwe sectoren van de economie te zoeken:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Slimme investeerders zijn nu actief op zoek naar deze ‘new world’-sectoren en bedrijven om hun vermogen te behouden en veilig te stellen.[/penci_blockquote]

Het is interessant om te zien hoeveel ‘grote jongens’ zich bekommeren om bitcoin. Naast Green zijn ook Tim Draper en Mike Novogratz enorm bullish. Het zijn stuk voor stuk jongens die in de oude industrie met miljoenen dollars hebben gewerkt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin wordt nu met de status van digitaal goud gegalvaniseerd”[/penci_blockquote]

Met deze laatste opmerking verwijst hij naar de vaak gebruikte vergelijking van Bitcoin met het edelmetaal. De belangrijkste kenmerken van Bitcoin zijn volgens hem ‘Store of Value’ en ‘digitale schaarste’.

Tot slot wees hij erop dat Bitcoin is geboren in de financiële crisis van 2008-2009 naarmate de wereldwijde twijfel toenam over de capaciteiten bij traditionele financiële instellingen. Dit is dus een mooie generale repetitie voor Bitcoin!

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC