Bitcoin analyse: zakt BTC onder de $10.000 of volgt een nieuwe impuls?

Door Stef den Tuinder (Altcoinbase) – Op moment van schrijven staat de koers van bitcoin (BTC) op $10.507 op Bitstamp. Gaat de koers verder dalen, waar liggen de support levels voor bitcoin? Of is er een uitbraak naar boven mogelijk? Lees hier de technische analyse van BTC.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Wat valt in de weekgrafiek op, wat zijn de support – en weerstandszones, en welke conclusie kunnen we hieruit trekken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We beginnen met de support levels voor bitcoin. De eerste belangrijkste support ligt zo rond de $10.200 dollar, een solide support level. Vraag is uiteraard of bitcoin deze gaat respecteren.

Mocht deze breken, dan ligt daaronder nog een weekly support rond $9.500, zoals gisteren ook door analist John van Meer is aangestipt.

Andersom ligt er op de weekchart een niveau van $11500 dollar als eerste mogelijke resistance om doorheen te breken. Op de weekly tijdsframe vormt zich ook een bull pennant, een beweging die al sinds april gaande is.

Niettemin is de candle op de weekly momenteel erg bearish. Vanaf eind juni zijn we alleen maar gaan zakken, en zijn er continue lower highs gemaakt.

Zie de onderstaande grafiek voor meer uitleg.

Bitcoin analyse: zakt BTC onder de $10.000 of volgt een nieuwe impuls?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Verder inzoomend op de daggrafiek zien we wellicht wat interessante dingen, die de afgelopen weken zijn gevormd.

We kunnen een ABCDE correctie op de daggrafiek intekenen, en daarnaast op de daily de laatste low pakken, om vanaf daar een fibonacci retracement te trekken.

Daaruit volgt dat de golden pocket rond de S10.200 ligt (weekly support), dus dit zou een moment voor bitcoin kunnen zijn om vanaf dat level weer opwaarts te gaan.

Breekt deze support, dan kan de koers richting $8.500 gaan dalen. De kans dat de koers vanaf dat punt weer gaat stijgen, neemt dat evenredig toe. Als we dus naar “E” gaan (zie onderstaande grafiek, red), dan ontstaat er mogelijk een interessant instapmoment voor de langere termijn.

Bitcoin analyse: zakt BTC onder de $10.000 of volgt een nieuwe impuls?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek is een zogenaamde descending traingle aan het ontstaan met diverse bounce mogelijkheden voor Bitcoin tot gevolg.

BTC is vorige maand (tijdens een bepaalde periode) met ruim 30% gecorrigeerd. Gaat dat deze keer ook gebeuren en welke support levels moeten we dan in de gaten houden?

Zoals eerder aangegeven bij de weekgrafiek, verwachten we rond het level $10.200 een opwaartse beweging (golden pocket fib + weekly support level).

Als dit gebeurt dan zie ik ons wellicht naar $11.000 gaan waar de eerste resistance ligt. Gaan we daar niet doorheen, dan zet een dalende trend in richting $10.000 en wellicht naar $9.100. Zoals aangegeven bij de daggrafiek, kan BTC dan verder terugzakken naar een niveau van $8.500.

Dat lijkt mij een geschikt moment om daar opnieuw in te stappen. Check de onderstaande grafiek voor meer informatie.

Bitcoin analyse: zakt BTC onder de $10.000 of volgt een nieuwe impuls?

Conclusie

Bitcoin is nog steeds bullish, we hebben een weekly bull pennant. Daarnaast zijn er nog genoeg support levels onder ons. Maar moeten we zeker rekening houden met een prijs van $8.500 voor bitcoin op den duur.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check het Youtube-kanaal van Altcoinbase of praat mee in hun Telegram groep.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...