Bitcoin (BTC) analyse: houdt de koers stand boven de $9.800?

Door Altcoinbase – De bitcoin (BTC) prijs schommelt momenteel boven de $10.100 met weinig handelsvolume. Valt er wat van de koers te maken? Lees de technische analyse van traderscollectief Altcoinbase.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de onderstaande weekly chart (figuur 1, red) is goed te zien dat de 13EMA een belangrijke indicator is. Een indicator waar de koers tijdens de gehele bearmarket onder is gebleven. Begin april wist Bitcoin de 13EMA op de weekly te doorbreken en is de koers daar niet meer onder gevallen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu, enkele maanden later bevinden wij ons in de apex van een symmetrical triangle, een patroon die meestal uitbreekt naar de kant waar de trend heen gaat. De supportlijn van dit patroon ligt in lijn met de 13EMA, die in de bearmarket als weerstand fungeerde en nu als support.

Als deze support zich weet te houden, ligt het voor de hand dat de uptrend door zal zetten en dit patroon naar de bovenzijde uit zal breken.

Bitcoin (BTC) analyse: houdt de koers stand boven de $9.800?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als we inzoomen naar de daily chart (figuur 2, red), zien we nog beter dat we in het nauw komen van de trend. Ook kunnen we goed zien dat we nu traden tussen de 50MA en de 100MA.

Binnen deze vernauwde range zien we dat de 100MA de dagelijkse support biedt en de 50MA resistance is. Het mooiste zou zijn als wij deze trend door kunnen zetten en de trendlijn kunnen volgen die begin mei is ingezet. Hiervoor moeten wij echt boven de $9.800 blijven.

Bitcoin (BTC) analyse: houdt de koers stand boven de $9.800?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als wij kijken naar de 4-uursgrafiek (figuur 3, red) kunnen wij goed kijken wat voor support levels er onder ons liggen, mocht het bovenstaande scenario niet uitspelen. Hiervoor zijn er verschillende scenario’s mogelijk die wij graag mee willen geven zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Je zet vaak in op één kant, maar je moet – logischerwijs – rekening houden met meerdere scenario’s. Er zijn drie sterke supportlevels die samenkomen met verschillende trendlijnen en indicatoren. De eerstvolgende halte ligt rond $9.100.

Dit betreft een horizontaal support, waarbij de volgende halte ligt in de range van $8.000. Zodra op dit niveau de koers weer omhoog kaatst, kan dit een bullflag gaan vormen met targets richting $14.000.

Het laatste level van support ligt net iets boven $7.000. Dit is de 1.618 op deze chart. Dit zou een perfecte retrace zijn naar de goldenpocket en het support houden is een must om de opwaartse trend in stand te houden.

Bitcoin (BTC) analyse: houdt de koers stand boven de $9.800?

Conclusie

Het blijft afwachten welke kant bitcoin gaat kiezen. Vooralsnog weet BTC niet door de weerstand $10.500 te breken, met support levels bij $9.100, $8.000 en als laatste level $7.000. Het is een must om deze steun te houden om weer naar omhoog te mogen kijken.

Over Altcoinbase

Dit is onze visie en geen financieel advies. Wil je met Altcoinbase meetraden? Of liever eerst een seminar of een online cursus volgen? Kijk even op de website www.altcoinbase.nl voor een breed scala aan mogelijkheden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...