Bitcoin (BTC) analyse: blijft koers boven de $5.000 komende week?

Bitcoin (BTC) analyse: blijft koers boven de $5.000 komende week?

Na een zeer onrustige week op alle financiële markten lijken ook bears te hebben gewonnen op de Bitcoin (BTC) markt. Een sterke daling richting $3.800 doet de koers in een dag meer dan 50% crashen. En maakt die beweging één van de grootste en snelste crashes ooit op de Bitcoin koers.

Sterke supportlevels zijn zonder moeite gebroken en technische analyses zijn daardoor ook lastiger. De wereldwijde angst omtrent het Coronavirus heeft grip op alle markten. Tijd om met een nieuwe blik naar de charts te kijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse: filteren van ruis

Het einde van een zéér onrustige week komt in zicht, waarbij de koers momenteel rond de $5.000 hangt. Wederom exact op een sterke weekly support, waar we wellicht weinig waarde aan kunnen hechten.

Daar waar we normaal gesproken uit konden gaan van een ommekeer, kunnen we nu voorzichtig zeggen dat het goed mogelijk is dat we verder gaan zakken.

Een manier om zoveel mogelijk ruis te filteren is om een stuk verder uit te zoomen dan normaal. Vandaar dat ik kijk naar de hogere timeframes. Om zo meer een langer termijn beeld te krijgen, dan al het ruis wat momenteel te zien is op lagere timeframes. Dan is het enigszins mogelijk om een betere analyse te maken.

[caption id="attachment_57925" align="aligncenter" width="1872"] Bitcoin weekly chart 15 maart 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: blijft koers boven de $5.000 komende week?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Om te beginnen kijken we naar de weekly chart om te zien hoe de koers zich staande probeert te houden boven de $5.000 zone. Een belangrijk punt voor de komende dagen om te houden.

Want deze heeft in het verleden al vaak als support en resistance gediend. Echter, het niveau kan een laatste strohalm zijn van de bulls, die angstvallig duimen op goed nieuws met betrekking tot het Coronavirus en alle andere markten.

Een stukje bullish nieuws kan ervoor zorgen dat de support sterk genoeg gaat zijn en er daadwerkelijk een reversal gaat plaatsvinden. Welke kortstondig kan duren, maar met wat nieuwe kracht van bulls de koers flink kan pushen.

Sombere week op komst ondanks reversal?

Echter is er rekening te houden, dat het er de komende week ook somber uit gaat zien. Met nieuwe ingrijpende maatregelen, die ervoor zorgen dat niet allen reguliere markten verder crashen maar ook Bitcoin hier op gaat reageren. Een nieuwe test naar $3.600 is daarom niet uitgesloten.

[caption id="attachment_57926" align="aligncenter" width="1680"] Bitcoin daily chart 15 maart 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: blijft koers boven de $5.000 komende week?

Support bij $4.800, $4.200 en $3.600

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we dat er bij een mogelijke verdere daling nog support ligt op $4800 en $4200 voordat $3600 een werkelijkheid zal worden.

Al zou een flinke flash crash naar $2500 ook niet uitgesloten zijn. Mocht de koers de voorgaande bewegingen gaan maken en wederom een crash van 50% maken.

In een bullish scenario zal een stijging naar $5800 al heel belangrijk zijn en het breken daarvan kan de markt weer wat rust geven. Daarnaast kan rekening gehouden worden met een snel herstel.

Uit het verleden zien we dat degelijke paniek op de markt ook ontzettend snel kan herstellen en binnen enkele dagen de prijzen op oude niveaus kan brengen. Voor nu is het vooral heel voorzichtig handelen, en hopen op een stukje goed nieuws.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties