Bitcoin (BTC) Update: dippen richting $7.000 voor nieuwe bounce?

Het laagste punt van de afgelopen dagen lag voor de bitcoin (BTC) koers op $7.767 bij Bitstamp. Blijven we dalen of zit er een mooie stijging in?

Lees de technische analyse van het traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hecht aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Na het bereiken van $10.500 daalde Bitcoin en vond deze ondersteuning bij $8.400. Dat leidde tot een stijging naar $9.200. Op dat niveau volgde een harde afwijzing, waarna de koers daalde naar bijna $7.700.

In onze vorige analyse hebben we het gehad over deze zeer waarschijnlijke prijsbeweging door gebruik te maken van de prijsactie van Bitcoin in 2015.

In dat jaar was de eerste golf van de nieuwe bullmarkt een sterk signaal voor de tweede golf. We zien nu een vergelijkbaar patroon in de koers, waarmee we de volgende meest waarschijnlijke zet van bitcoin kunnen bepalen.

Momenteel staat Bitcoin op $7.827 bij Bitstamp en als we uitgaan van de Fear & Greed Index heerst er angst in de markt.

Parabolisch of niet?

Na de onwaarschijnlijk geachte stijging van $6.400 medio december 2019 naar $10.500 juichte elke analist: “Dit is de volgende parabolische beweging van bitcoin!” Maar in dat narratief hechtten we destijds weinig waarde.

Want terug naar de realiteit: de koers schommelt weer onder het 200 Simple Moving Average ($8.660), de moeder van alle MA’s. En de bullmarkt is weer veranderd in een bearmarkt. De 200 MA is een indicator, die zowel professionele beleggers als retail-beleggers gebruiken voor hun analyse. Een herkenbaar ijkpunt voor een blik op de koers.

Bitcoin (BTC) Update: dippen richting $7.000 voor nieuwe bounce?

Correctie van 27% na “pump” van 63% normaal?

In onze ogen is het belangrijk om niet alleen naar de ruis in de markt te kijken, maar naar duidelijke signalen. Het geeft geen zin om alleen naar de prijsbewegingen van de laatste paar dagen of weken te kijken.

Zodra je investeert en handelt in de asset bitcoin, dan is het goed om haar historie onder de knie te krijgen. Wat is de prijshistorie en de eigenschappen ervan?

In onze vorige analyse hebben we alles genoemd/voorspeld wat er de afgelopen dagen is gebeurd en we hielden geen rekening met Corona of de financiële crisis. Het nieuws is gemaakt en creëert angst zodat je niet ziet wat er voor je ogen gebeurt.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Zodra de markt “capitulatie schreeuwt”, dan staan de market makers, dan maken de echte bulls zich klaar voor hun trades’.[/penci_blockquote]

Waarom? Omdat in onze ogen de rijken op aarde er alles aan gelegen is om hun welvaart te houden. De slimme investeerder weet: zodra bloed door de straten stroomt, is het tijd om weer te kopen.

Four Wave Theory (4WT)

Met ons traderscollectief BigBangCrypto hebben we dan ook een “Bear Plan” gemaakt. Voor onze strategie gebruiken we de Four Wave Theory (4WT), een historische prijsanalyse en één van de beste manieren om de bitcoin markt en zijn cycli te begrijpen.

Het “Bears Plan” betekent: een terugkerend patroon door bitcoin whales, namelijk het losweken van zwakke handen en terugkopen tegen een lagere prijs.

En deze strategie lijkt zich nu, met de bitcoin halving in zicht, wederom te voltrekken.

We zijn slechts 60 dagen verwijderd van één van de belangrijkste bitcoin gebeurtenissen: de bitcoin halvening. Het is een veelbesproken in zowel de media als bij retail beleggers. De verwachtingen zijn hooggespannen: gaat de prijs van bitcoin exponentieel stijgen?

Maar de waarheid in onze ogen is: niemand weet wanneer de prijs gaat stijgen, dat weten alleen de “whales”, de eigenaren van minstens 10.000 BTC. Gezien de recente daling is de meerderheid van de beleggers niet anders dan bang (voor een nog verdere daling).

Bitcoin in 2015

Bitcoin (BTC) Update: dippen richting $7.000 voor nieuwe bounce?

In 2015 brak bitcoin door de stralende blauwe weerstandslijn en zette de koers een zeer vergelijkbare beweging richting deze trendlijn.

Na een uitbraak boven de trendlijn, daalde de koers eerst om te testen of er een bodem kan worden gevonden (roze vak). Na de eerste test en daarna een stuiter, zien we een tweede test die de volgende parabolische groei in gang zette.

We hebben gezien dat $9.200 als weerstand fungeert en dat we eerste daalden richting de zone $7.600 – $8.000. Volgende week maken we een nieuwe balans op: stappen de whales weer in of willen ze meer handjes losweken?

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum koers Nieuws
ETH Koers Tikt $3,1k Aan, Gaat Ethereum Stijgen Naar Nieuwe ATH?

De Ethereum koers lijkt niet te stoppen met stijgen sinds Bitcoin boven de $50.000 is...

Bitcoin
President El Salvador haalt uit: “Overheden financiëren zichzelf door geld te printen”

Nayib Bukele, de president van El Salvador, sprak afgelopen week op het CPAC-congres. Dat staat...

Bitcoin
Australiër krijgt $650.000 op rekening bij cryptobeurs gestort en is nu spoorloos

Een Australische man is van de aardbodem verdwenen nadat hij naar verluidt meer dan een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Laatste Kans Om Bitcoin (BTC) Te Kopen Voor Bull Run, Zegt Deze Analist

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Lees meer