Bitcoin (BTC) analyse – drukken de bears de koers naar $8.000?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $8.360 bij Bitstamp. Zijn we weer bearish? Lees snel de technische analyse.

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin zich gisteren erg lelijk heeft gesloten (onderstaande figuur 1, red.) We hebben namelijk te maken met een Doji star candlestick.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wanneer Bitcoin vandaag ook in het rood sluit, wordt de Doji star bevestigd en ziet het er niet goed uit voor Bitcoin.

Het ziet er voor de rest ook niet goed uit voor Bitcoin, omdat wij weer onder de DMA-200 (Daily Moving Average) zijn gesloten.

Dit in combinatie met de Elliott Wave theorie, waarvan het dus zeer waarschijnlijk is, dat de wave 4 afgelopen is en wij nu beginnen met de wave 5.

Bitcoin (BTC) analyse - drukken de bears de koers naar $8.000?

Figuur 1: bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur overzicht is goed te zien dat Bitcoin een flinke beweging omhoog had gemaakt, met een snelle crash als gevolg (onderstaande figuur 2, red.).

De crash die wij zien bij Bitcoin heeft naar mijn inziens te maken met de flinke resistance die zich in deze zone bevindt. Na weer een afwijzing in deze zone, lijkt het sentiment geswitcht.

Ook de STOCH Indicator op het 4 uur tijdframe ziet er vermoeid uit en door de flinke sell-off is deze nu ook naar beneden bevestigd.

Wat ook goed te zien is op het 4 uur tijdframe is dat wij uit zijn uptrend channel zijn gevallen.

Bitcoin (BTC) analyse - drukken de bears de koers naar $8.000?

De bearish candlestick, op het 4 uur tijdframe, zegt in mijn ogen heel veel. Een totaal geen goed signaal! (onderstaande figuur 3, red.).

Het lijkt er op dat wij vandaag nog wat verder gaan vallen, om de $8.060 tot $8.166 zone te gaan opzoeken. Vanaf daar zouden wij eventueel een bounce kunnen zien.

Al met al, het ziet er niet goed uit. Daarom staat hieronder het korte termijn en het lange termijn inzicht weergegeven.

Bitcoin (BTC) analyse - drukken de bears de koers naar $8.000?

Figuur 3: bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek

Support levels

Resistance levels

Komt er een stevige bounce aan?

Op dit moment kan Bitcoin dus nog iets lager vallen vandaag (vrijdag) om de $8.000 - $8.160 zone op te zoeken (onderstaande figuur 4, red.).

In deze range verwacht ik wel weer weer een stevige bounce te zien richting de $8.500 tot $8.600 zone.

Echter moeten wij natuurlijk hiervoor wel de prijsactie nauwlettend in de gaten houden. Want ook staat het weekend voor de deur en in het weekend zien wij vaak wat dunnere orderbooks.

Bitcoin (BTC) analyse - drukken de bears de koers naar $8.000?

Figuur 4: bitcoin (BTC) conclusie

YouTube Update

Graag neem ik jou in de onderstaande YouTube video mee met een toelichting over de besproken scenario’s en de belangrijke levels van Bitcoin.

Ook nemen wij Bitcoin dominantie en diverse altcoins onder de loep.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus/Premium kanaal: heb je wellicht interesse in het volgen van een blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via de website van het Crypto Huis.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...