‘Bitcoin en goud gaan in 2020 flink stijgen’, volgens rapport Bloomberg

Een nieuwste analyse van persbureau Bloomberg gaat in op Bitcoin en goud. Ze verwachten dat deze assets ook in 2020 beter zullen presteren dan andere commodities.

Bitcoin analyse

In de marktanalyse onder de naam ‘Gold vs. Deflation’ komt ook Bitcoin aan bod. In de commodity outlook editie van juni 2020 positioneert Bloomberg Bitcoin naast goud als “topkandidaat om 2020 mee door te komen”. Volgens dit rapport is dit onder andere door de COVID-19 pandemie een fijne asset om in je portfolio te hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot nu toe presteerden beide activa dit jaar namelijk beter dan welk ander product dan ook. En de analisten verwachten ook niet dat daar binnenkort verandering in komt.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]”Van de weinige activa die in dit tumultueuze jaar omhoog zijn gegaan, hebben goud en bitcoin een goed fundament voor een verdere prijsstijging.”[/penci_blockquote]

Bloomberg is ook van mening dat goud een solide support krijgt van $1.700 per ounce. Op moment van schrijven hangt de goudprijs rond de $1.704.

Ze zien een vergelijkbaar consolidatie niveau voor Bitcoin. De cryptocurrency hangt al een poosje rond de $ $9.000 en $10.000.

‘Rustende stier’

Voortbordurend op de toch wel bullish analyse, maakt Bloomberg een leuke analogie: “Bitcoin is als een ‘rustende stier’ die (tenzij iets fundamenteels het protocol aantast) geen reden heeft om iets anders te doen dan verder gaat met stijgen.”

Na publicatie van het rapport bevestigde Mike McGlone, de Intelligence Senior Commodity Strategist van Bloomberg op Twitter opnieuw zijn verwachtingen van een stijgende Bitcoin prijs. Hij verwijst hier naar de geldverruiming wat er vanuit de centrale banken plaats vindt.

Van goud weten we uit de historie dat het enorm schaars is. Het duurt enorm veel jaar om de huidige voorraad die boven de grond is, nogmaals te mijnen.

Met Bitcoin komt dit op hetzelfde neer. Door de halvering van de block subsidy en de maximale supply van 21 miljoen Bitcoin, is de cryptovaluta de allereerste (en meest) schaarse digitale activa.

Kom ook eens langs in onze Telegram chat en praat mee over het nieuws!