Bitcoin (BTC) analyse: Bullish signalen, maar ook veel weerstand op de grafieken

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Op de grafiek van Bitcoin is er een triple bottom patroon te zien. De koers is daarmee goed gestegen, maar het vindt ook verschillende resistance punten.

Er is bullish nieuws nodig als katalysator om de koers daar overheen te krijgen. Gaat de Bitwise ETF daarvoor zorgen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek laat de koers een mooie groene candlestick zien en houdt het de 100WMA (zie figuur 1). Dit is belangrijk en bullish. Op de lagere timeframes is er duidelijker ook een tripple bottom patroon te zien.

Als de koers op de 100WMA de bodem heeft gevonden, dan is er nog wel veel nodig om mij te overtuigen dat dit echt bullish is.

Er zijn nog veel weerstanden te overwinnen, waaronder de 26, 21 en 12 EMA’s. Ook de resistance van de descending triangle dient gebroken te worden.

Bitcoin (BTC) analyse: Bullish signalen, maar ook veel weerstand op de grafieken

Alles onder de $10.000 is ook nog eens lower high en daar is dus niks spannends. Een signaal dat bears uitgeput en de bulls sterker zijn, is een bounce richting de 26EMA/21EMA tussen de $8.750 en de $9.000.

Er moet alleen niet vergeten worden dat de koers nog steeds onder de 200DMA (~$8.600) zit.

Als de koers onder de 200DMA (figuur 2 hieronder) blijft en daar weer wordt afgewezen is de kans groot dat de 50WMA rond de $6.800 wordt opgezocht.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2, hieronder) is te zien dat er potentieel sprake is van een triple bottom patroon. Dit kan een omkering van de koers aangeven.

Daarvoor moeten de bulls wel de 12EMA breken en uit de descending triangle komen die gevormd wordt door de zwarte resistance lijn en de 100WMA.

Naast dat zal ook de 200DMA/$8.600 een enorme resistance zijn die moet worden gebroken. De koers zit nu al bijna twee weken onder de 200DMA. Ondanks de bullish actie van de triple bottom en de stijgende RSI op de drie bodem punten, baart dat mij wel zorgen.

Figuur 2: De koers maakt een triple bottom en vindt resistance op de 12EMA/$8.350.

Bitcoin (BTC) analyse: Bullish signalen, maar ook veel weerstand op de grafieken

Het volume gisteren was goed, maar de koers komt vandaag tot een stilstand op de 12EMA. De bulls zullen zich de komende uren moeten bewijzen.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3, hieronder) kun je zien dat de koers lower highs aan het produceren is. De bulls hebben de koers boven de 12 en 26EMA gekregen, wat bullish is. Ze hebben echter niet een higher high weten te produceren.

Er is namelijk een lower high (LH) gemaakt. De koers houdt nog wel de 12/26EMA’s. Zolang ze dit houden en hierbij een higher low maken, is de kans groot dat de resistance wordt gebroken. Bullish nieuws in de vorm van een goedkeuring van een Bitwise ETF zou welkome hulp zijn voor de bulls.

Figuur 3: De koers is bullish boven de 12/26EMA beland, maar vindt daar ook meteen resistance en maakt een lower high.

Bitcoin (BTC) analyse: Bullish signalen, maar ook veel weerstand op de grafieken

Conclusie

Op de wekelijkse grafiek ziet de koers nog oké uit en is het goed dat de 100WMA wordt gehouden. Een puntje van zorg is juist dat de koers al bijna twee weken onder de 200DMA zit. Hoe langer het daar zit, hoe slechter het is voor de koers.

Ondanks een aantal bullish signalen in de grafieken (zoals de triple bottom patroon en een stijgende RSI), zal het niet makkelijk worden om door de 200DMA te breken.

De 4uur grafiek ziet er voor nu nog bullish uit doordat de bulls de 12/26EMA houden. Een bullish nieuwtje voor de bulls zou ze in ieder geval goed helpen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token.