Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Bitcoin (BTC) analyse door AltcoinbaseOp dit moment staat de bitcoin (BTC) prijs op $10.185 bij Bitstamp. Wat gaat de prijs doen het komende etmaal? Lees hier de analyse van Altcoinbase.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Na een aantal weken van stijging, consolideren we nu in een descending channel. Dit kanaal gaat tegen de dominante trend in. Dit kan worden opgevat als een enorme bullflag, die zich al enige weken aan het vormen is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de onderstaande wekelijkse grafiek is dit goed te zien. Ook kunnen wij zien dat de golden pocket, de 618 fibonacci gerespecteerd wordt. De bitcoin is daar gestrand, wat mooi samen viel met de weerstand van dit channel.

Het is nu afwachten of wij binnen dit channel support gaan vinden en de prijs zal worden opgevangen op het horizontale support. Een ander scenario is dat we in een sneller tempo naar beneden gaan richting de diagonale support-lijn aan de onderzijde.

In dat bearish scenario ligt de prijs range onder de $9.500 tot zelfs een $7.000 range.

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Als wij inzoomen en kijken naar de onderstaande dagelijkse grafiek, zien wij beter wat er gebeurt met de koers. Een mooie consolidatie, een mooie trade-range die zich al een maand aan het vormen is. Nu wij afgewezen zijn bij $10.800, ligt het voor de hand om een onderzijde te gaan opzoeken.

Een veilige instap in deze range ligt in onze ogen rond het $9.000 niveau. Dit is een horizontaal support en bitcoin is hier al twee maal opgevangen. Als wij niet onder deze prijs komen, zal er een ander patroon vormen.

Dit betreft een descending triangle, een horizontaal support met steeds lagere toppen. Als wij doorbreken verwachten wij de .786 fibonacci op te zoeken.

Dit ligt in de prijsrange van $7.900. Dit zou een heel mooi instapmoment zijn omdat dit een pullback is van ongeveer 78% op de afgelopen stijging die in deze begonnen is van vanaf $6.400.

Een prijs die ondersteund wordt door historisch support en een flinke spike op het volumeprofiel.

We zien een pullback van 78% die in lijn ligt met sterke support levels en de onderzijde van een enorme bullflag aantikken? Bij ons staan de kooporders klaar.

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op een kortere tijdframe, de 4 uursgrafiek, hebben velen van jullie de rising wedge vast al gespot. Een bearish patroon, die vaak naar beneden uitbreekt.

Wij van Altcoinbase hebben dit patroon geshort, maar pas na het doorbreken van de 55EMA op dagelijkse grafiek, omdat er nog een aantal belangrijke levels onder lagen die eerst doorbroken moesten worden.

Op dit moment liggen de doelen tussen de $9.500 en $9.700 om in te stappen.

Mocht er geen koopvolume komen, dan ligt dit doel binnen enkele uren mogelijk voor de hand. Wij houden rekening met een verdere koersdaling en hebben kooporders verspreid over een grotere range zoals hierboven benoemd voor de langere termijn.

Pas als de koers onder de $7.000 komt, wordt het een vervelende periode. Tot die tijd kunnen wij genieten van een mooie uptrend in Bitcoin die ons Bitcoin-hart al meerdere maanden sneller doet kloppen.

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Over Altcoinbase

Dit is onze visie en geen financieel advies. Wil je met Altcoinbase meetraden? Of liever eerst een seminar of een online cursus volgen? Kijk even op www.altcoinbase.nl voor een breed scala aan mogelijkheden.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...