Bitcoin (BTC) Update: Kortstondige koersdip richting $8.000 in de maak?

Bitcoin (BTC) Update: Kortstondige koersdip richting $8.000 in de maak?

Na het herhaaldelijk falen om $10.000 te breken lijkt de Bitcoin (BTC) koers tot rust te zijn gekomen in een belangrijke zone bij $9.400.

Een belangrijk punt vlak boven een sterke support, maar tevens tegen een flinke weerstand. Het lijkt erop dat de koers zich tijdens de consolidatie in deze range zich aan het klaarmaken is voor een grote uitbraak. Daar waar het sentiment en de analyse zich meer richt op een uitbraak naar beneden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoewel er nog een kleine kans is dat de koers richting $10.000 en hoger zal uitbreken.

Bitcoin (BTC) Update

De kans dat de prijs van Bitcoin zich over een week boven de $10.000 zal begeven is met de dag kleiner. Het herhaaldelijk falen van een doorbraak van dit level zorgt ervoor dat de koers een grote kans maakt op een flinke dip.

De weerstand is dusdanig sterk. En na meerdere tests zien we vaak een tijdelijk opgeven van bulls. Een dip onder de $9.000 is dus voor nu het meest aannemelijke vervolg.

In de huidige range tussen $9.300 en $9.500 waar de prijs van Bitcoin zich nu bevindt, zien we een laatste sterke support welke zich staande probeert te houden.

Gekeken naar de 4-uursgrafiek zien we hoe duidelijk de koers boven de 200 EMA probeert te blijven. Wat tevens ondersteund is door de weekly pivot van de vorige week. Een sterke support, maar tevens de laatste voorkomende factor voor een flinke dip.

[caption id="attachment_63625" align="aligncenter" width="1920"] Bitcoin 4h chart 14 juni 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Kortstondige koersdip richting $8.000 in de maak?

Bearish trend

Kijkende naar de overige EMA’s zoals de 21 en 50 in deze chart zien we dat ze zich beginnen om te vormen naar een bearish trend. En hoewel de 200 EMA zich nog op de uptrend begeeft. Maar kan dit snel gaan veranderen?

De huidige consolidatie kan ieder moment voor een beweging met veel volume zorgen. Zowel omhoog als naar beneden. Maar met een flinke bias richting $8.000.

Onderweg naar beneden zit er nog een sterke support rond $8.500 welke kan zorgen voor een bounce terug omhoog.

Een stukje verder inzoomen naar de hourly chart zien we dat deze al wat voorloopt. En inmiddels een bearish trend heeft ingezet.

Een indicatie dat we op korte termijn al snel een dip kunnen zien. Maar dit kan ruis zijn, en pas zodra hogere timeframes aangeven dat de trend omdraait, kunnen we spreken van een downtrend. Dit doen we door uiteraard af te wachten welke kant de prijs zal gaan uitbreken.

[caption id="attachment_63626" align="aligncenter" width="1920"] Bitcoin 1h chart 14 juni 2020[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Kortstondige koersdip richting $8.000 in de maak?

Hoewel de analyse voornamelijk laat zien dat de koers met het huidige bewegen bearish gedraagt. Niettemin is er nog steeds de kans op een beweging omhoog om wederom de $10.000 te testen.

Deze kans is echter erg klein geworden, mede door het herhaaldelijk testen van deze doorbraak. En wanneer deze meerdere keren faalt.

Kan het niet anders dat de koop druk gas afneemt, en zich opmaakt voor een wellicht kortstondige dip.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties