Bitcoin analyse: gaat de prijs onder $9.000 dippen ondanks Bakkt?

Bitcoin analyse: gaat de prijs onder $9.000 dippen ondanks Bakkt?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bakkt is live, maar er is nog niet heel veel volume. Dat is niet zo gek, het is pas net open. Het levert in ieder geval niet de volatiliteit op in de bitcoin (BTC) koers waar iedereen op hoopte. De koers zit nog in de descending triangle, maar voor hoe lang?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De koers op de wekelijkse (onderstaande figuur 1, red) ziet er iets minder goed uit ten opzichte van mijn vorige analyse. Vorige week was de 12EMA (blauwe lijn) nog support, maar daar is de koers nu onder gezakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daardoor ben ik voorzichtig iets meer bearish op de wekelijkse grafiek.

Het is nog niet einde verhaal, want er worden nog wel higher lows gemaakt, wat te zien is aan de gestippelde lijn die nog omhoog gaat. De koers blijft dus in een descending triangle zitten, die echt aan het einde begint te komen nu.

Doelen voor een uitbraak naar beneden zijn iets hoger ten opzichte van de vorige analyse, omdat de moving averages omhoog aan het bewegen zijn.

Ik kijk naar de 21WMA (oranje lijn, $9.340), 26EMA (rode lijn, $8.980) en de 100WMA ($7.730).

Ik verwacht eigenlijk niet dat de het zo extreem zal zijn dat de koers richting de 50WMA ($6.700) zal gaan, maar hou er wel rekening mee.

Het volume neemt nog steeds af, waaruit kan worden geconcludeerd dat men wacht op een grote beweging na uitbraak van de driehoek formatie.

De RSI lijkt door de support te willen zakken en heeft daar nog een beetje support onder (groene cirkels aan de linkerkant van de RSI balk).

Deze moeten support blijven om bullish te blijven op de lange termijn. Als het daaronder komt is het een teken van een bear market.

Andere belangrijke steunpunten en doelen voor een uitbraak naar boven zien we op de dagelijkse grafiek hieronder.

Bitcoin analyse: gaat de prijs onder $9.000 dippen ondanks Bakkt?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 2, red) is de koers nog steeds bearish.

De koers zit onder de 50DMA, 100DMA, 12EMA en 26EMA en lijkt wederom support te vinden op $9.600, waar het al een paar keer is geweest de afgelopen dagen.

Steeds meer kruipt het richting de bovenste groene rechthoek wat al maanden een sterke support is. Er is wat dat betreft niet veel veranderd en de onderstaande twee scenario’s zijn nog steeds actueel.

Bullish scenario

In de onderstaande grafiek heb ik twee groene balken getekend. De bovenste is support die de koers moet houden voor een bullish scenario. De onderste balk is het doel als de support breekt.

Als de koers naar boven uitbreekt, dan denk ik dat de eerste resistance (groene lijn) op $10.970 vrij rap wordt gebroken om vrij snel door te stomen naar $12.330.

Bearish scenario

Breekt de support dan kijk ik naar doelen van de wekelijkse grafiek (zie figuur 1 hierboven), en de onderste groene balk waar ook de 200DMA loopt. De 200DMA zit nu op ongeveer $8.300.

Bitcoin analyse: gaat de prijs onder $9.000 dippen ondanks Bakkt?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

De 4uur grafiek (onderstaande figuur 3, red) laat zien dat de koers in een downtrend blijft zitten en er is nog geen zicht op een trend verandering daarin.

De bears hebben de overhand. De eerste indicatie van een uitbraak naar boven zal zijn als de 12EMA (blauwe lijn) de 26EMA (rode lijn) weer naar boven kruist.

De koers houdt ook de gestippelde lijn als support en als de koers dat blijft doen, dan moet er voor 7 oktober een uitbraak plaatsvinden.

Bitcoin analyse: gaat de prijs onder $9.000 dippen ondanks Bakkt?

Conclusie

De koers blijft voorzichtig omlaag zakken en gaat richting het einde van de descending triangle. Ik had allang verwacht eruit zijn te gebroken, maar dat is nog niet gebeurd.

Doel voor een uitbraak omhoog is $10.970 die snel gebroken zal worden om naar $12.330 te gaan.

Naar beneden zijn de doelen de 21WMA (oranje lijn, $9.340), 26EMA (rode lijn, $8.980), de 100WMA ($7.730) op de wekelijkse grafiek.

Op de dagelijkse grafiek is de onderste groene rechthoek waar de 200DMA ($8.300) doorheen loopt.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Lees meer over:
Bitcoin BTC koers TA prijs

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Bitcoin Update: koers rond $57.000, nog één belangrijke stap naar bullish trend

De koers schommelt vandaag rond $57.000 na een sterke bounce van 8% vanaf het belangrijke supportgebied $53.000. Maar we zijn...

MicroStrategy koopt voor $414 miljoen aan bitcoin

MicroStrategy heeft 7.002 bitcoin (BTC) gekocht voor een bedrag van ruim $414 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf heeft nu 121.0...

Bitcoin koers blaast door $58.000, dit gebeurt er on-chain

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. We...

Bitcoin prijs boven $57.000 ondanks waarschuwing dat "weak hands" een dip kunnen veroorzaken

Bitcoin laat tekenen van kracht zien bij het openen van Wall Street op 29 november, na de dip vanwege angst over de nieuwe co...

Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf van...

'Bitcoin adoptie in El Salvador zorgt mogelijk voor problemen bij Britse belastingdienst'

De Britse belastingdienst loopt mogelijk miljoenen ponden mis door de adoptie van bitcoin in El Salvador. Het land heeft bitc...

Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter

Bitcoin proponent Jack Dorsey zet een stapje terug en stopt als CEO van Twitter. Op het eerste gezicht lijkt dat wellicht nie...

46-jarige man verdacht van stelen 30 bitcoin

Een 46-jarige man wordt vervolgd voor het stelen van 30 bitcoin. Het slachtoffer, een man uit Laren, doet aangifte maar de ve...

Omicron als inflatiebooster? Powell speculeert over prijsstijgingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, denkt dat de omicron-mutatie een een bedreiging vormt voor de Amerikaanse e...

Goedemorgen Bitcoin: 7.002 BTC erbij voor MicroStrategy

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Iedereen is inm...

Lees meer

Net binnen

Inflatie in Nederland naar 5,6%, hoogste niveau sinds 2000

De inflatie in november in Nederland is 5,6 procent, zo blijkt uit voorlopige data van het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Wow, het bitcoin netwerk verwerkte $451 miljard aan transacties in 2021

Bitcoin groeit aan alle kanten. Zo ook het gebruik ervan: er wordt steeds meer waarde verstuurd voor steeds minder transactie...

Omicron als inflatiebooster? Powell speculeert over prijsstijgingen

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, denkt dat de omicron-mutatie een een bedreiging vormt voor de Amerikaanse e...

Nederlands Bitcoinbedrijf Bittr moet (ongewild) stoppen na sluiting bankrekening

Het 'Nederlandse' Bitcoin bedrijf Bittr moet tijdelijk (en ongewild) haar deuren sluiten. Naar verluidt heeft het bedrijf van...

Weekscore: institioneel geld legt $306 miljoen in bitcoin en crypto's

Fondsen en andere professionele beleggers hebben de afgelopen week circa 306 miljoen dollar in bitcoin en aanverwante munten...

Lees meer