Volgens deze analist is doorbraak $7.600 beslissend voor bitcoin (BTC) koers

Door Mr. Coingrats – We zijn afgelopen dagen flink gaan zakken met de bitcoin (BTC) koers. Gaan we nog verder dalen of zitten we momenteel op een (tijdelijke) bodem? We gaan het eens bekijken op de diverse timeframes van de Bitcoin koers.

Meepraten over de bitcoin koers? Kom gezellig langs op in onze Telegram-chatgroep

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De afgelopen week is de candle van de weekgrafiek flink onder de EMA55 en fibonacci level 0.65 gesloten. Een bevestiging dat we een klein stukje verder zouden dalen om de onderste trendlijn van de channel te testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is inmiddels gisteren (maandag, red.) direct al gebeurd. Verder zien we dat de RSI zich nog in het ‘berenbos’ begeeft en z’n best doet om die te verlaten.

Of dit in één keer gaat lukken, betwijfel ik met de in neergaande EMA er nog boven. De MACD zit al een geruime tijd in een negatieve flow en lijkt ook nog niet te willen keren.

Mijn targets tijdens de dalende curve waren rond de koers van $7.000 – $6.500 – $6.000, de eerste twee hebben we inmiddels gezien. Gaan we ook de $6.000 nog zien? We bekijken het op de wat lagere timeframe van de daggrafiek.

Volgens deze analist is doorbraak $7.600 beslissend voor bitcoin (BTC) koers

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat vanaf dat de koers onder de EMA200 sloot, we enorm hard zijn gedaald. Dit is inmiddels bijna twee weken geleden en vooralsnog zie ik daar niet heel snel verandering in komen.

De EMA’s dalen nog behoorlijk en waaieren ook verder uit, wat duidt op een krachtige koerstrend. De EMA 8 knikt een beetje bij richting horizontaal, dit kan hoogstwaarschijnlijk als resistance dienen de komende dagen.

De RSI is nog net oversold, ondervindt momenteel weerstand van de EMA en ook de MACD is bearish en draait minimaal bij. Blijven we de komende dagen boven de $6.800, dan zou dit positief kunnen zijn. Echter, voor mij nog niet voldoende om long te gaan op Bitcoin.

Hiervoor zou ik graag een daily candle close boven het rode orderblock rond de $7.600 willen zien. We zouden dan tevens ook weer boven de uptrendlijn zitten (roze – – lijn) met hoogstwaarschijnlijk de EMA 8 en 21 weer onder de koers.

Volgens deze analist is doorbraak $7.600 beslissend voor bitcoin (BTC) koers

Bitcoin 4 uursgrafiek

De 4-uurs grafiek bevestigt eigenlijk al mijn gedachte op de hogere timeframes. De koers kan geen standhouden boven de EMA21, de RSI komt niet boven de 0-lijn uit en zie ik nog wel weer onder de EMA duiken.

De MACD is bullish gekruist, maar heeft nog een lange weg te gaan voordat die boven de 0-lijn zit.
Mocht de koers op de één of ander manier toch flink boven de EMA 21 komen dan zullen we hoogstwaarschijnlijk weerstand ondervinden van de EMA 55.

Dit is ook de reden dat ik pas long wil gaan op Bitcoin, wanneer we een deftige candle close boven deze level willen zien. Tot die tijd acht ik de kans op $6.500 tot $6.000 best realistisch.

Volgens deze analist is doorbraak $7.600 beslissend voor bitcoin (BTC) koers

Meepraten met Mr. Coingrats?

Wil je gezellig met ons meepraten en charten, kom dan in onze chat op Telegram en vergeet ook niet om onze Cryptoscanner te volgen voor eventuele mooie trade setups.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...