Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $10.130 op Bitstamp. Gaat BTC het niveau $10.250 claimen en gaan we vandaag of morgen de $10.650 opzoeken? Of volgt toch een scherpe koerscorrectie?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin al een aantal rode dagen achter zich heeft. De koers wist maar liefst te zakken naar de $9.750. Op dat moment zagen wij ook een sterke bounce en kunnen wij op dit moment een prijs hanteren van alweer $10.200.

Als wij het hebben over de EMA’s, oftewel de Exponential Moving Average, is er te zien dat wij op het dagelijkse tijdframe tussen de EMA-100 en de EMA-50 zitten. Dit is een sterke support en resistance area.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wij kunnen er op een andere tijdframe wel doorheen komen, Uiteindelijk gaat het erom of wij een dagelijkse candlestick sluiting zien boven de EMA-21 of een sluiting zien onder de EMA-21 om vervolgens een verdere richting te bepalen.

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Bitcoin (BTC) 4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht is te zien dat wij inmiddels onder de EMA-21, EMA-50 en EMA-200 zitten. Dit kan ook gezien worden als een weerstandszone. Wat wel een sterk en positief signaal is, is dat wij op de MacD een bullish cross waarnemen.

Wanneer wij ook een 4 uur candlestick sluiten boven de EMA-21 ($10.250), is de kans groot dat wij de zone $10.550 - $10.650 gaan opzoeken.

En er is hier nog een ander belangrijk gegeven waarom ik denk dat wij deze zone kunnen gaan opzoeken. Hiervoor wil ik je meenemen naar het 1 uur overzicht.

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Bullish scenario, 1 uur overzicht

In het 1 uur overzicht is goed te zien dat wij op dit moment een ‘inverse Head & Shoulder’ vormen. Deze ‘inverse H&S’ kan ons maar liefst brengen naar de $10.550-$10.700 zone.

De $10.300 - $10.400 is geen makkelijke zone om door te breken, daarom kunnen we hier nog wel een enige weerkaatsing verwachten om daarna vervolgens de neklijn opnieuw te testen.

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Bearish scenario, 1 uur overzicht

Wanneer wij geen breek zien van de $10.250 en een 4 uur candlestick weten te sluiten boven de EMA-21 en ook nog eens zijn trendlijn verliezen, kunnen wij uitgaan van een rising wedge, wat ons op het korte termijn nog een stuk verder naar beneden kan brengen om opnieuw de $9.900 te testen.

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

Support levels

Resistance levels

Conclusie

Op dit moment denk ik dat Bitcoin een bounce gaat laten zien. Wanneer Bitcoin de $10.250 weet te claimen, kunnen wij uitgaan van een Bullish uitbraak. Wanneer wij dit level niet weten te claimen en de 1 uur trendlijn verliezen, kunnen wij eerst nog de $9.900 zone opzoeken.

Bitcoin (BTC) analyse: Gaat de koers dit weekend de $10.650 opzoeken?

YouTube Update:
In de onderstaande Youtube video neem ik Bitcoin en Ethereum goed onder de loep. Ook kijken wij naar de Bitcoin dominantieen geef ik mijn mening over een altcoin seizoen.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Link:https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal:
Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...