Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt door $7.700, gaan we verder dippen?

Ondanks dat de koers van Bitcoin (BTC) de afgelopen weken aardig stabiel was boven $8.000 is het toch niet gelukt om deze support vast te houden.

De koers is de afgelopen uren onder de $7.700 gezakt en lijkt op het moment van schrijven nog geen support level te hebben gevonden voor een eventuele bounce.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee lijkt het dat de weg naar beneden nog even voort kan gaan duren totdat er weer voldoende koopkracht ontstaat. Of zitten we toch in de buurt van een potentieel reversal level? Een goed moment om even stil te staan bij de mogelijke uitkomsten die de huidige markt kan geven.

Bitcoin (BTC) analyse

De prijs van Bitcoin onderin de $8.000 lijkt al enkele dagen de indicators flink in oversold regionen te zetten. En het is wachten op een mogelijke reversal, maar vooralsnog blijft deze uit en is een sterke bounce nog niet gezien.

Verkoopdruk blijft sterk en bulls hebben niet de kracht om de koers een flinke ommekeer te geven. Het zakken van de koers door $8.000 is wederom een klap voor de optimisten onder ons en maakt het onduidelijk wat de koers op korte termijn zal gaan doen.

Gekeken naar de daily chart van Bitcoin zien we gelijk een aantal belangrijke levels. En daar is goed te zien dat we na met het breken van een belangrijke support ook al weer dicht op een nieuwe ondersteuning zitten.

Namelijk de support rond $7.800, welke uit het verleden al vaker gebleken is erg sterk te zijn. Maar ook hier is de reactie niet erg sterk en lijkt er vooralsnog geen bounce boven de $8000 te komen.

En het verder zakken richting $7.400 is ook een goede mogelijkheid, wat de hele pump van oktober ongedaan kan maken.

Bitcoin daily chart 21 November 2019

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt door $7.700, gaan we verder dippen?

Echter zien we vooral op hogere timeframes als deze daily en ook de 4h of 1h dat momentum indicators sterk de oversold regionen in aan het schieten zijn, als ze er al niet diep in zitten.

Dat is uiteraard een bevestiging van deze bearish move maar kan ook goed aanduiden dat de rek er naar beneden uit is. En een reversal toch nog gaat komen.

Welke we het afgelopen weekend net boven $8.000 niet hebben gezien. De kans dat er op een moment een flinke reversal komt lijkt dus steeds dichterbij.

Bitcoin 4h chart 21 November 2019

Bitcoin (BTC) analyse: koers zakt door $7.700, gaan we verder dippen?

‘Zakken richting $7.500’

Zolang er niet veel koopkracht bij gaat komen ziet het er dus naar uit dat we langzaamaan kunnen verder zakken of in ieder geval een tijdje rond het huidige level rond de $7.800 blijven consolideren.

Dit is dan ook wederom een historisch sterk level gebleken en kan zomaar een reversal veroorzaken. Mochten we toch nog een stukje verder zakken dan kunnen we ook $7.500 gaan zien.

In een bullish scenario is een pump boven de $8.000 al snel werkelijkheid en kan dit zorgen voor nieuwe tests van resistance levels.

Het doorstoten verder naar de $9.000 of hoger lijkt nog een eind weg en zal niet snel voor de hand liggen. Toch is het handig om alle opties open te houden. Een snelle crash naar beneden gevolgd door een hele grote pump zal niet de eerste zijn die Bitcoin maakt.