Bitcoin (BTC) analyse: koers blijft strak binnen de range rond $9.200

Deze week is de koers van Bitcoin wederom rustig aan het bewegen tussen een vrij strakke range boven de $9.000. Het lijkt er op dat we richting een nieuwe uitbraak gaan, welke gezien de huidige beweging wel eens groot kan zijn.

De meningen zijn verdeeld in welke richting de uitbraak van de koers zal zijn. En ook de charts geven hierbij geen eenduidig antwoord. Het is met dit soort markten dus vaak oppassen en een kwestie van voorzichtig handelen. Daarbij is het van belang om een duidelijk inzicht te krijgen in al de opties die er momenteel spelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

De prijs van Bitcoin ligt op het moment van schrijven op BitMEX rond de $9.250. Daarmee ligt het weer strak binnen de range van de afgelopen dagen. De afgelopen tijd beweegt de prijs tussen de $9.100 en $9.500.

Dit is het geval sinds 25 oktober nadat BTC een grote beweging omhoog maakte van $3.000 binnen enkele uren. Zowel support als resistance levels blijven sterk in stand en lijken niet mee te geven.

De support van $9.000 lijkt daardoor ook steeds sterker te worden. Het laat ook zien dat het steeds moeilijker wordt om richting de $10.000 te bewegen zonder een hele sterke uitbraak.

Bitcoin daily chart

De daily chart van Bitcoin laat mooi zien hoe de prijs zich beweegt in een steeds kleiner wordende range. Een patroon dat lijkt te ontstaan is het welbekende bull flag patroon.

Dit houdt in dat de koers zich klaar maakt voor een uitbraak naar boven. Echter zien we ook vaak dat patronen zoals deze flags in de cryptomarkt niet gehanteerd worden. Ondanks dat we dit patroon dus op een hoog timeframe zien, maakt dit nog niet helemaal zeker dat we gaan stijgen.

Bitcoin (BTC) analyse: koers blijft strak binnen de range rond $9.200
Bitcoin daily chart 7 November 2019

Tevens laten indicators als de Stoch en de TDI (de gele, rode en blauwe lijn) zien dat de koers besluitenloos is. Dat is af te lezen als deze indicators rond de 50% van hun range hangen.

Ze laten dan een soort van flatline zien. Dat maakt de kans naar boven als beneden even groot en dus is het erg onbetrouwbaar om hierop je handelsgedrag te baseren. Op hogere timeframes is er dus onduidelijkheid welke kant de koers op kan gaan.

BTC uursgrafiek

Een stuk verder ingezoomd kijken we naar de hourly chart. Hier zien we dezelfde bewegingen. De koers lijkt sterk stand te blijven boven de $9.200 op lagere timeframes. Maar dit level lijkt de komende uren wel getest te gaan worden.

Een nieuwe test van $9.100 alvorens de koers weer binnen de range zal stijgen lijkt logisch. Er is ook nog genoeg momentum om deze beweging te maken. Het afgezwakte volume zorgt er voor dat we momenteel in de range blijven.

Bitcoin (BTC) analyse: koers blijft strak binnen de range rond $9.200
Bitcoin hourly chart 7 November 2019

Mocht het tegenovergestelde gebeuren en we op korte termijn zullen stijgen, dan ligt de eerste resistance tussen de $9.300 en $9.400. En als deze zal breken dan zou de weg richting de $10.000 vrij zijn.

Al wijst alles nu op een continuatie van de huidige beweging en zal de prijs hoogstwaarschijnlijk binnen hetzelfde niveau blijven bewegen.

Het is dus momenteel een kwestie van wachten op een beweging met veel volume die de koers uit de range trekt. Dit kan zorgen voor een prijsbeweging die zowel omhoog of omlaag gaat. Handel dus voorzichtig en plaats goede stops. Een uitbraak gaat namelijk weer flinke volatiliteit veroorzaken.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Ethereum whale Nieuws
$185 Miljoen in 72 Uur: Ethereum Ziet Mega Investering door Mysterieuze Crypto Whale!

Een opvallende crypto whale, geïdentificeerd door het blockchain analysebedrijf Spot On Chain als 0x7a9, heeft...

Nieuws
2 redenen voor bitcoin koers van $69.000 dollar voor de halving

Bitcoin heeft de neiging om in aanloop naar de halving met 30 procent te stijgen...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: afperser van Nederlandse ondernemers veroordeeld

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

Lees meer