Bitcoin (BTC) analyse: ‘Niet onder $7.240 zakken voor nieuw momentum’

Door Zekar Salih van Big Bang Crypto – Deze week had bitcoin (BTC) een voorlopig hoogtepunt bij $7.700, maar is nu gezakt rond het $7.200 level. Welke scenario’s zijn er mogelijk voor de laatste dagen van 2019?

Lees de technische analyse van Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Het is een heel zwaar tweede half jaar geweest dat bijna voorbij is. Alles zag er zo geweldig uit toen Bitcoin ’to the moon’ ging en 350% rendement maakte in de eerste helft van dit jaar.

Mensen waren zo optimistisch en dachten ‘nu gaat het gebeuren’: maar het vorige record van $20.089 uit 2017 werd in 2019 niet gebroken.

Maar op 26 juni op een prijs van bijna $14.000, veranderde de trend zeer sterk. Sinds deze dag zitten we in een dalende koerstrend. Het voelt als een vrije val en we hebben veel steunzones achter ons gelaten, waardoor het begin van een nieuwe bearmarkt weer op tafel kwam.

Een van de belangrijkste indicatoren is de 200 Simple Moving Average (witte lijn, onderstaande grafiek), die veel experts gebruiken om de komende dagen en weken te voorspellen.

Bitcoin (BTC) analyse: 'Niet onder $7.240 zakken voor nieuw momentum'

Bitcoin kopen? Ga daarvoor naar Bitvavo!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek van Bitcoin (Bitfinex) staat de koers momenteel met $9.300 ruim $2.000 boven de huidige prijs elders. Onder de 200MA gaan is in combinatie met een Death Cross is erg bearish.

Dat is één van de belangrijkste redenen waarom veel experts zeggen dat een nieuwe bearmarkt aanstaande is.

Het goede nieuws is dat Bitcoin weer in de golden pocket is teruggekeerd [0.61fib – 0.65fib ($7.250 – $6.910)] na een val tot bijna $6.400.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Bitcoin (BTC) analyse: 'Niet onder $7.240 zakken voor nieuw momentum'

In ons vorige artikel noemden we de $6.000 tot $6.500 als de ‘laatste weerstand’ (‘LAST WALL’ in de grafiek, red.). Bitcoin testte deze altijd na de eerste golf van een nieuwe bullmarkt. Dit is precies wat er gebeurde vorige week.

De reversal is een zeer belangrijke beweging, omdat het een Bull Elephant Bar op de dagelijkse chart creëerde. Dit signaal initieert meestal bullish gedrag, zoals we dit jaar op 25 oktober hebben gezien.

Een eerste bewijs voor deze theorie is dat we uit de roze vallende wig-formatie zijn gekomen – een bullish patroon. En nu de groene Bull Flag-formatie is gecreëerd, die hopelijk tot een opwaartse uitbraak in de komende dagen leidt.

Vanuit een technisch analyse-oogpunt moeten we ermee rekening houden dat de rode 20MA op de dagelijkse kaart nu verandert van een dalende in een vlakke beweging. Daardoor is hij minder krachtig en dat maakt tegelijkertijd de 200MA op de dagkaart wel krachtiger.

De grote afstand tussen de prijs en de 200MA op een bepaald moment kan in de nabije toekomst een terugslag veroorzaken.En we moeten niet vergeten dat we tot nu toe geen ‘higher high’, maar een ‘lower low’ hebben gecreëerd.

Ommekeer voor de bitcoin koers?

De Bull Elephant Bar op de daggrafiek veroorzaakte een Bottoming Tail Bar op de weekgrafiek. Het eerste sterke teken voor een trendomkering na bijna zes maanden van een zeer bearish trend.

In 2012 en 2015 geven deze dieptepunten op de weekgrafiek een trendomkering aan van bearish naar bullish. Ze zijn ook gevormd op zeer belangrijke punten in de prijsstructuur.

Dit betekent dat ze plaatsvonden na een lange periode van dalende prijsactie. Verder fungeert op de weekgrafiek de 200MA als ondersteuning en begint de 20MA te dalen.

Meestal testen assets de 20MA ($8.600) in een dergelijke structuur in de nabije toekomst. Belangrijk voor deze theorie is dat we niet onder het vorige dieptepunt ($6.400) zullen vallen, omdat dit het effect van de Bottoming Tail Bars zou elimineren.

Bitcoin (BTC) analyse: 'Niet onder $7.240 zakken voor nieuw momentum'

Bitcoin (BTC) analyse: 'Niet onder $7.240 zakken voor nieuw momentum'

Bitcoin koers in 2012

‘Boven de $7.240 blijven’

Om dit niet te laten gebeuren, zou het belangrijk zijn om boven de 20MA ($7.240) te blijven op de dagelijkse chart die hopelijk begint te stijgen.

Als het als weerstand fungeert en ons naar beneden duwt, zien we misschien een retest van de ‘Last Wall’ als $7.000 de verkoopdruk niet kan verdragen.

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

Meepraten? Kom gezellig langs op in onze Telegram-groep

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...