Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Bitcoin (BTC) kent vandaag een rustige dag. De grootste cryptomunt blijft relatief stabiel: met een prijs van $10.106 staat de munt 0.41% hoger dan gisteren op hetzelfde moment.

Maar de grote vraag is: wat gaat de prijs doen? Aan de hand van patronen in grafieken kun je je kansen inschatten en op bepaalde scenario's inspelen. Lees hieronder de analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Analyse door: Coingrats

In de onderstaande weekgrafiek zien we dat bitcoin al zeven tot acht weken hangt tussen de twee bovenste weekly orderblocks. Ergens tussen $9.400 en $11.900 met zo nu en dan een wick erboven of eronder.

Op het moment van schrijven zit de prijs vast tussen de onderste weekly orderblock en de orderblock van 4H en zien we een bullish pennant/triangle vormen. Statistisch gezien heeft dit patroon een kans van ~54% om zijn weg naar boven te vervolgen.

De korte ema8 en ema21 geven nog een bullish trend aan met een afbuiging naar beneden op de ema8. Voor op de weekgrafiek hou ik de onderste orderblock in de gaten. Mocht die breken, dan sluit ik een retest op ema21 tot aan het weekly support niet uit.

[caption id="attachment_41746" align="alignnone" width="1830"] De weekgrafiek van bitcoin (BTC)[/caption]

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Dagelijkse grafiek bitcoin

Op de daggrafiek zien we in het begin van de week een enorme candle omhoog richting het orderblock van de 4H. De prijs heeft maar net boven de korte ema8 en ema21 kunnen sluiten en er geen bullish twist aan kunnen geven, ze bleven een bearish trend aangeven.

De dag er na zagen we een hanging man (geen perfecte) vormen en hebben we onze stack ingeruild voor USDT. De volgende dag daalde de prijs en er vormt zich een nieuw short timeframe support level, waar het momenteel omheen danst.

De uptrend lijn van begin mei is vandaag ook gebroken en verwacht niet dat we de prijs er vandaag nog weer boven gaan krijgen.

[caption id="attachment_41747" align="alignnone" width="1830"] De daggrafiek van bitcoin[/caption]

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

4-uurs grafiek van BTC

Op de 4-uurs grafiek zagen we dat de stijging in het begin van de week een rising wedge heeft gevormd en deze ook volbracht heeft zoals het hoort. Uit eigen onderzoek (ooit iemand die het mij vertelde, en dan test ik dat) blijkt dat een rising wedge vaak maar ¾ van het patroon volbrengt en uitbreekt.

Dit punt kwam precies overeen met het orderblock wat ik had staan en de drop is verder gegaan dan verwacht, namelijk door de uptrend lijn van begin mei. Momenteel vormt op de 4H een bear pennant met een slaginskans van ~55%.

De ema’s zijn ook de 4 uursgrafiek bearish en is de ma50 momenteel resistance.

[caption id="attachment_41748" align="alignnone" width="1830"] De 4-uursgrafiek van bitcoin[/caption]

Bitcoin (BTC) boven $10.100. Wat gaat de koers nu doen?

Wat gaat de koers van bitcoin doen?

Op elk timeframe ziet het er naar uit dat we de regio $9.400 – $9.600 gaan opzoeken en mochten we die breken is ons volgende target rond de $8.800. De komende dagen gaan we meemaken welk scenario bitcoin kiest.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties