Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers zit in een correctie en de eerste van de twee grote support punten is geraakt. Houdt de prijs dit punt of gaan we door naar $7.800? Ook is er een potentiële gigantische inverse head and shoulders te zien met een doel van $11.900.

Er zijn een aantal redenen waarom ik denk dat we de bodem hebben gezien en dat de koers richting de halving zal blijven stijgen. Vervolgens denk ik dat de koers na de halving zal daling zoals we in het verleden hebben gezien. In dit filmpje dit bespreek ik vijf redenen voor de bodem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de koers na een stijging van drie weken bezig aan een correctie. Zolang deze op laag volume blijft (zoals het nu doet) is dat erg positief voor het bullish scenario - wat uitgetekend is volgens de zwarte zigzag lijn.

Daarmee zou er ook een higher low worden gevormd en dat zou de start zijn van een wekelijkse trendverandering. De higher low (HL) kan gevormd worden op support punten in de zone van de Fibonacci retracement tussen de 0.382 - 0.618 niveaus ($8.200/$8.000/$7.800).

In een bearish scenario sluit de koers onder de $7.600 - $7.800. Dan moet er toch weer worden gekeken naar de onderkant van het neerwaartse kanaal richting de $5.500.

[caption id="attachment_54705" align="alignnone" width="1804"] Figuur 1: De koers is een higher low (HL) aan het vormen op vooralsnog laag volume.[/caption]

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

De dagelijkse grafiek (figuur 2) zit in een downtrend sinds de afwijzing van de 200DMA. Een target die ik in mijn video analyses noem is de $8.200 als support. Daar net boven hebben we nu een bounce gezien, maar die is op de 4uur grafiek meteen begroet door de bears.

Dus ik verwacht dat die gaat breken als we geen 4uur uptrend zien. Targets daaronder zijn de psychologische grens op $8.000 en $7.800 wat voorheen een sterke resistance was.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Figuur 2: Er is een bounce geweest net boven de $8.200 support.Als we verder uitzoomen op de dagelijkse grafiek (figuur 3) is er ook een gigantische inverse head and shoulders te zien die de koers richting $11.900 kan brengen richting de halvening. Dat zou mooi zijn, maar we moeten even in de gaten houden hoe die zich ontwikkelt de komende weken.

[caption id="attachment_54707" align="alignnone" width="1804"] Figuur 3: Een gigantische inverse head and shoulders is potentieel aan het vormen met doel $11.900.[/caption]

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) kijk ik naar een bullish en bearish scenario.

Bullish scenario

Er is een falling wedge structuur te zien, als die naar boven uitbreekt volgens de zigzaglijn is het goed mogelijk dat we de 200DMA nu weer gaan testen of in ieder geval de $8.800 resistance.

Wat ook mogelijk is dat de downtrend gestopt is, er is namelijk een higher low (HL) gemaakt. Nu zouden we dus een higher high ten opzichte van $8.530 nodig hebben. Dit zou dan een uptrend maken en aangeven dat de dagelijkse bodem is gevormd net boven $8.200 support.

[caption id="attachment_54708" align="alignnone" width="1804"] Figuur 4: Er is een bullish falling wedge structuur te zien, maar ook een bearish bear flag.[/caption]

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bearish scenario

Ondanks de bullish scenario’s ben ik van mening dat de downtrend op de 4uur grafiek zal worden hervat. Er worden nog steed lower highs gevormd. Daarnaast lijkt er nu een bear flag te vormen, die duidelijker te zien is op de 1 uur grafiek (figuur 5).

De bears lijken ook de overhand te hebben aangezien de koers onder de 12/26EMA zit. Dit scenario is geïnvalideerd als de uptrend natuurlijk voorzet. Maar ik denk dat een hertest van het neerwaartse kanaal nodig is met wellicht een uitschieter naar de $7.800.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Figuur 5: Een bear flag is aan het vormen op de 1uur grafiek.

Conclusie

De koers zit in een correctie op laag volume op de wekelijkse grafiek en moet een higher low gaan vormen en de trend te veranderen. Dat zal de bevestiging zijn dat $6.400 de meest recente bodem is geweest.

Op de lagere timeframes betekent dat we eerst op de dagelijkse grafiek een uptrend moeten gaan vormen, maar voorlopig lijkt het er op dat de dagelijkse downtrend voort zal zetten vanweg de 4uur bear flag.

Wat wel interessant om te zien is de potentiële inverse head and shoulders patroon als je uitzoomt op de dagelijkse grafiek. Deze heeft als doel $11.900.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten werkt aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties