Bitcoin Analyse: ‘Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel’

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers zit in een correctie en de eerste van de twee grote support punten is geraakt. Houdt de prijs dit punt of gaan we door naar $7.800? Ook is er een potentiële gigantische inverse head and shoulders te zien met een doel van $11.900.

Er zijn een aantal redenen waarom ik denk dat we de bodem hebben gezien en dat de koers richting de halving zal blijven stijgen. Vervolgens denk ik dat de koers na de halving zal daling zoals we in het verleden hebben gezien. In dit filmpje dit bespreek ik vijf redenen voor de bodem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is de koers na een stijging van drie weken bezig aan een correctie. Zolang deze op laag volume blijft (zoals het nu doet) is dat erg positief voor het bullish scenario – wat uitgetekend is volgens de zwarte zigzag lijn.

Daarmee zou er ook een higher low worden gevormd en dat zou de start zijn van een wekelijkse trendverandering. De higher low (HL) kan gevormd worden op support punten in de zone van de Fibonacci retracement tussen de 0.382 – 0.618 niveaus ($8.200/$8.000/$7.800).

In een bearish scenario sluit de koers onder de $7.600 – $7.800. Dan moet er toch weer worden gekeken naar de onderkant van het neerwaartse kanaal richting de $5.500.

Figuur 1: De koers is een higher low (HL) aan het vormen op vooralsnog laag volume.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

De dagelijkse grafiek (figuur 2) zit in een downtrend sinds de afwijzing van de 200DMA. Een target die ik in mijn video analyses noem is de $8.200 als support. Daar net boven hebben we nu een bounce gezien, maar die is op de 4uur grafiek meteen begroet door de bears.

Dus ik verwacht dat die gaat breken als we geen 4uur uptrend zien. Targets daaronder zijn de psychologische grens op $8.000 en $7.800 wat voorheen een sterke resistance was.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Figuur 2: Er is een bounce geweest net boven de $8.200 support.Als we verder uitzoomen op de dagelijkse grafiek (figuur 3) is er ook een gigantische inverse head and shoulders te zien die de koers richting $11.900 kan brengen richting de halvening. Dat zou mooi zijn, maar we moeten even in de gaten houden hoe die zich ontwikkelt de komende weken.

Figuur 3: Een gigantische inverse head and shoulders is potentieel aan het vormen met doel $11.900.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) kijk ik naar een bullish en bearish scenario.

Bullish scenario

Er is een falling wedge structuur te zien, als die naar boven uitbreekt volgens de zigzaglijn is het goed mogelijk dat we de 200DMA nu weer gaan testen of in ieder geval de $8.800 resistance.

Wat ook mogelijk is dat de downtrend gestopt is, er is namelijk een higher low (HL) gemaakt. Nu zouden we dus een higher high ten opzichte van $8.530 nodig hebben. Dit zou dan een uptrend maken en aangeven dat de dagelijkse bodem is gevormd net boven $8.200 support.

Figuur 4: Er is een bullish falling wedge structuur te zien, maar ook een bearish bear flag.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Bearish scenario

Ondanks de bullish scenario’s ben ik van mening dat de downtrend op de 4uur grafiek zal worden hervat. Er worden nog steed lower highs gevormd. Daarnaast lijkt er nu een bear flag te vormen, die duidelijker te zien is op de 1 uur grafiek (figuur 5).

De bears lijken ook de overhand te hebben aangezien de koers onder de 12/26EMA zit. Dit scenario is geïnvalideerd als de uptrend natuurlijk voorzet. Maar ik denk dat een hertest van het neerwaartse kanaal nodig is met wellicht een uitschieter naar de $7.800.

Bitcoin Analyse: 'Bij daling komt BTC in gigantisch patroon met $11.900 als doel'

Figuur 5: Een bear flag is aan het vormen op de 1uur grafiek.

Conclusie

De koers zit in een correctie op laag volume op de wekelijkse grafiek en moet een higher low gaan vormen en de trend te veranderen. Dat zal de bevestiging zijn dat $6.400 de meest recente bodem is geweest.

Op de lagere timeframes betekent dat we eerst op de dagelijkse grafiek een uptrend moeten gaan vormen, maar voorlopig lijkt het er op dat de dagelijkse downtrend voort zal zetten vanweg de 4uur bear flag.

Wat wel interessant om te zien is de potentiële inverse head and shoulders patroon als je uitzoomt op de dagelijkse grafiek. Deze heeft als doel $11.900.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met andere blockchain enthousiasten werkt aan een Decentralized Autonomous Organisation (DAO).

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer